Passagiers wachten op het vliegveld Tangier Ibn Battuta in het noorden van Marokko op hun terugvlucht.
Volledig scherm
Passagiers wachten op het vliegveld Tangier Ibn Battuta in het noorden van Marokko op hun terugvlucht. © AFP

Extra vluchten voor gestrande Nederlanders in Marokko

Luchtvaartmaatschappij Transavia heeft toestemming voor een aantal extra vluchten om Nederlanders terug te halen uit Marokko. Het is de bedoeling dat vandaag nog de eerste vluchten naar Marrakech en Agadir worden uitgevoerd.

De Nederlandse ambassade in Rabat schrijft dat zij vandaag toestemming heeft gekregen van de Marokkaanse regering voor extra terugvluchten. Marokko besloot vrijdag alle vluchten te schrappen, waardoor veel mensen vast zitten.

Volgeboekt

Nederlanders die vastzitten in Marokko wordt geadviseerd de website van Transavia in de gaten te houden en online een vlucht te boeken zodra die beschikbaar komt. ‘Hou er rekening mee dat deze vluchten vermoedelijk heel snel volgeboekt zullen zijn’, schrijft de ambassade.

Transavia meldt zondagmiddag dat er zeker één extra vlucht komt om passagiers op te halen, op 16 maart van  Marrakech naar Amsterdam. ,,Die vlucht is te boeken via onze website. We zijn nog meer extra vluchten aan het voorbereiden. Zodra deze beschikbaar komen, zijn ook die direct via de website te boeken.”

Achter de schermen wordt inderdaad hard gewerkt om toestemming te krijgen voor meer vluchten, zeggen ingewijden bij het ministerie van Buitenlandse Zaken. Onderhandelingen tussen Frankrijk en Marokko zorgden er gisteren voor dat Franse staatsburgers  in ieder geval wél naar huis kunnen

Bekijk hier alle video’s over het coronavirus: