Premier Mark Rutte en Sigrid Kaag, minister van Financiën, in de Tweede Kamer.
Volledig scherm
Premier Mark Rutte en Sigrid Kaag, minister van Financiën, in de Tweede Kamer. © ANP

Financiële puzzel bijna af: hogere minimumlonen, iets minder geld naar klimaat, meer belasting bedrijven

Sneller een hoger minimumloon, meer geld voor AOW’ers, miljarden meer voor defensie, maar iets minder geld naar klimaat- en stikstofmaatregelen. De ingewikkelde financiële puzzel die het kabinet te leggen had, nadert voltooiing.

75 reacties

 • Hans Velleman

  1 maand geleden
  Dat zal dan één van de weinige keren zijn die afspraken onder Rutte uitkomen, na alle keren het zoutzuur over de bv Nederland en hele ritsen politici uit zijn kabinetten, te hebben gekregen, te beginnen met Rutte 1 waar hij alle financiële afspraken al grof overtrad: Voorlopig geloof ik er niets van, gezien de vicepresidente en haar creatieve beheer van de staatsruif, zowel in Rutte 4 al ruim 20! miljard "verdwenen"is..
 • Robbert Scholten

  1 maand geleden
  Ik vind defensie het belangrijkst en dan ook echt meer,en daarna het onderwijs,de rest van de collectieve uitgaven zullen moeten wachten met een verhoging,het is niet anders,vooral defensie moet er zeker de komende tien jaar fiks bij krijgen,we hebben het meer dan vijftig jaar verwaarloosd,dat mag nooit meer gebeuren,een veilige wereld bestaat niet,dat waren we vergeten,hartstikke dom van burgers en al helemaal de politiek,weg met slijmerige en onbetrouwbare ruttes
 • De Koker

  1 maand geleden
  Als de ECB bank niet zo halstarrig de inflatie had aangewakkerd zaten we nu niet tot over onze oren in de zorgen. Bravo voor Draghi in eerste instantie en de rest. Alleen maar om de zuidelijke landen te ontzien en nu zijn wij de klos. De zuidelijke landen hebben nog steeds niets gedaan om hun land beter op orde te krijgen. EU één wij tot ons 70e werken en de rest tot hun 62e. Lachen toch.
 • Rens De Geus

  1 maand geleden
  Wat een hangreet heeft de Qak!
 • Ap Oost

  1 maand geleden
  De regering moet 12 miljard ophoesten om de onterechte spaartaks terug te betalen. als het om nieuwe methodes gaat om nog meer geld uit de samenleving en dan vooral de burger te halen kent de regering geen grenzen. Terug betalen van deze gestolen tegoeden vinden ze maar onzin, maar de rechter heeft bepaalt dat het moet. Maar uiteindelijk zijn het wel "onze" centen dus betalen we indirect het door de regering gestolen geld uit onze eigen portemonnee terug. Deze regering is grijpgraag.