Formatie in impasse: partijleiders krijgen ultimatum van Hamer

VideoDe kabinetsformatie zit in een impasse, zegt informateur Mariëtte Hamer. De hoofdrolspelers in de formatie krijgen tot maandag om gezamenlijk een doorbraak te forceren. Raakt de vorming van een nieuw kabinet dan nóg verder uit beeld?

49 reacties

 • Chris Eskes

  1 jaar geleden
  Het lag natuurlijk voor de hand dat twee informateurs van PvdA huize sturen op een coalitie waar zij zitting in hebben, dat zowel GroenLinks als PvdA gereduceerd zijn tot splinterpartijtjes is kennelijk van ondergeschikt belang omdat het een wens is van lege dozenpartij D66. Een nachtmerriescenario; een Kabinet met D66, PvdA en GroenLinks betekent nóg meer immigratie, totale klimaatgekte en belastingverhoging.
 • Hans Laats

  1 jaar geleden
  Hans Laats. Tijdens de bewuste felle debat met een motie van wantrouwen zeiden de partijen: D66 S.Kaag: Hier scheiden onze wegen anderen de PvdA , GL en CDA wij gaan niet regeren met Mark Rutte en nu gaan zij deze twee laatste op de knieën bij Mark mag of mogen wij met jou mee regeren. Hoe hypocriet, schijnheilig ,achterbaks en geloofwaardig ben je dan partij-en 🤔 " NIET"!! Het Volk merk straks na 6 mnd. dat de duimschroeven 🖒heel strak aan gedraaid wordt .
 • S. van Beijnum

  1 jaar geleden
  @Erik Hoogeweij: Ik weet niet of het je opgevallen is, maar er is nogal het e.e.a. veranderd binnen politieke partijen na de laatste verkiezingen. We horen nu ineens allemaal dingen die we vóór de verkiezingen hadden moeten horen: het CDA is corrupt, Rutte heeft Korsakoff, dat is nogal wat. Maar ook de PvdD: er is 'stilletjes' een wet doorgedrukt. Gaan we nu ook al in het geheim wetten verzinnen en uitvoeren en achteraf zeggen: daar moet iedereen zich aan houden? Er gaat iets grondig verkeerd...
 • Jan Willem Roos

  1 jaar geleden
  De een wil niet regeren met de ander en andersom, komt bij mij over als een politieke kleuterschool zonder vooruitzichten. Hoelang gaat die kinderachtige onzin nog duren?
 • S Steers

  1 jaar geleden
  Hoe kan iemand 'zonder actieve herinneringen' het land regeren? Ze zitten er niet voor zichzelf, het kabinet is geen dagbesteding voor dementerenden. Aan notoire leugenaars heeft het land ook niets. Met bullies is het algemeen belang ook niet gediend. Dus stap 1: al die personen (niet partijen, maar personen) uitsluiten van deelneming. Stap 2: verder praten met degenen die Het Algemeen Belang voorop zetten. Wordt dat niks: nieuwe verkiezingen, zonder dementerenden, leugenaars, bullies op kieslij