Mark Rutte (VVD) en Sigrid Kaag (D66) na afloop van een gesprek met informateur Mariëtte Hamer. Hamer hoopt de komende week de contouren te zien van een nieuwe coalitie.
Volledig scherm
Mark Rutte (VVD) en Sigrid Kaag (D66) na afloop van een gesprek met informateur Mariëtte Hamer. Hamer hoopt de komende week de contouren te zien van een nieuwe coalitie. © ANP

Formatie in nieuwe fase: wie knippert het eerst met de ogen?

De spanning op het Binnenhof loopt op. Deze week moet duidelijk worden wie met wie wil gaan formeren. Vooralsnog kijkt iedereen alleen naar elkaar.

17 reacties

 • Piet Moenen

  1 jaar geleden
  Grappig... Toen partijen PVV bij voorbaat uitsloten (nog voor de inhoud beaproken was) hoorde je ze niet... Triest die politiek
 • LJ Oudshoorn

  1 jaar geleden
  Dit gaat straks helemaal fout. Ze zouden die mw. Kaag eruit moeten zetten, die heeft veel te veel Palestijnse sympathieën en heeft geen helder beeld over het geheel omdat dat vertroebeld is.
 • Hans Laats

  1 jaar geleden
  Hans Laats. Tuurlijk houden zij, Mark Rutte en Sigrid Kaag hun kaken dicht. Beiden hadden allang afgesproken wie minister president wordt. De wegen waren nooit gescheiden en de Kamer op de verkeerde been zetten gaat zoals het verleden gewoon door. De doctrine van het vorige zal een doctrine van heden worden bij de nieuwe formatie/ Kabinet 😠
 • Chris Eskes

  1 jaar geleden
  Nederland heeft bij de verkiezingen duidelijk een ruk naar rechts gemaakt, vervolgens komt er een informateur van de PvdA en daarna nog eentje en zie er wordt een linkse coalitie gesmeed terwijl alle linkse partijen stevig hebben moeten inleveren. Gek hè dat mensen het geloof in de politiek kwijt zijn geraakt. Mensen stemmen het één en krijgen precies het tegenovergestelde, wat een aanfluiting.
 • Jan Zomers

  1 jaar geleden
  Veel mensen denken dat D66 een middenpartij is... dit is niet waar. Op gebied van klimaat en migratie is D66 net zo links als PvdA en GroenLinks. Mevrouw Kaag wil niet voor niets PvdA en GroenLinks binnenhalen. Dit is niet conform de wens van de kiezers - zij hebben minder op links gestemd. Wat krijgen we... een linkse Rutte IV.