Formatie maakt tussenstap: Rutte en Kaag gaan samen eerste aanzet tot regeerakkoord schrijven

VIDEODe door informateur Mariëtte Hamer gehoopte doorbraak in de formatie is er maandag niet gekomen. In plaats daarvan komt er waarschijnlijk een tussenstap, waarbij Mark Rutte en Sigrid Kaag samen een basisstuk gaan schrijven. Als dat over een aantal weken af is, kunnen andere partijen intekenen om verder te onderhandelen. 

16 reacties

 • Gerard Van Tergouw

  1 jaar geleden
  Straks hebben we in plaats van 1 hoofdrol speler in het kabinet zitten die niet te vetrouwen is 2 die het niet zo nauw met de waarheid nemen dus van de druppel in de stromende regen.
 • H van Leening

  1 jaar geleden
  Ik leest steeds de roep om nieuwe verkiezingen maar als er nu nieuwe verkiezingen komen zal de uitslag waarschijnlijk nog meer snipper partijen opleveren en worden we een karikatuur in het politieke landschap waarbij het vormen van een meerderheid volledig onmogelijk wordt. Het wordt tijd dat we het aantal partijen verminderen en dat het uitsluiten van partijen aan banden wordt gelegd. Als we dan ook nog stoppen met stoelpoten zagen maar constructief te werk gaan komt het wel goed.
 • Jan Zomers

  1 jaar geleden
  De mensen hebben minder op links gestemd... men vindt het bouwen van woningen belangrijker dan het bouwen van windmolens en zonnepanelen. Via D66 samen met PvdA en GroenLinks schuift Rutte IV verder naar links. Meer geld voor klimaat en meer geld voor migratie. Hier botst het tussen VVD en D66.
 • Jeroen Velzen

  1 jaar geleden
  Er komt gewoon een kabinet bestaande uit 4 partijen dan wel 5 partijen en dat is VVD, D'66, CDA, CU of VVD, D'66, CDA, PvdA en Groenlinks. Ook een optie is VVD, D'66, PvdA, GroenLinks en CU. Want het CDA is bezig met haar laatste doodsstrijd. Een middenpartij die in zee gaat met popie jopie rechts dan dan wel semi fascisten gaat eraan. De rest is geen optie, die accepteren onze grondwet niet of zijn niet stabiel genoeg of staan veel te ver van het midden af.
 • jo boer

  1 jaar geleden
  Een minderheidskabinet zou inderdaad de oplossing zijn. Kijken of de overige partijen dan nog willen aanhaken. In die tijd kunnen ze dan mooi de kieswet aanpassen met oa een kiesdrempel. Na enkele maanden komen ze erachter dat VVD en D66 toch niet zo geliefd zijn bij de overige 4 partijen in de race en komen d enieuwe verkiezingen met meer grotere overwinnaars en de kleine vallen vanzelf af. Kiesdrempel niet op 3 of 4 maar meteen goed regelen en op 10 zetels zetten. Vallen al die kleine af