Volledig scherm
© ANP

Formatieonderhandelingen met Klaver verschoven naar dinsdag

De formatieonderhandelingen zijn uitgesteld tot volgende week dinsdag. Dat maakt informateur Schippers zojuist bekend. De onderhandelaars van VVD, CDA, D66 en GroenLinks zouden eigenlijk morgen weer om tafel gaan, maar GroenLinks-leider Jesse Klaver kan niet aanwezig zijn nu zijn moeder plots is opgenomen in het ziekenhuis. 

Haar toestand is zorgwekkend, zo laat hij weten. Informateur Schippers houdt contact met Klaver over het verdere verloop.

Klaver moest vandaag de gesprekken plots verlaten toen bleek dat zijn moeder voor een spoedopname in het ziekenhuis was opgenomen. Bram van Ojik, oud-leider en Tweede Kamerlid namens de partij, verving Klaver. De onderhandelaars hebben echter besloten morgen niet opnieuw met Van Ojik aan tafel te gaan, maar het overleg te verplaatsen naar dinsdag. 

De sessie die voor vanavond gepland stond, gaat nog wel door. 

Veiligheid

Bij de formatie werd vandaag over veiligheid gesproken. In de ochtend werden onder meer de Commandant der Strijdkrachten Tom Middendorp en de directeur-generaal van de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst Rob Bertholee verwacht. Ook de directeur van de Militaire Inlichtingen- en Veiligheidsdienst schoof aan.