Volledig scherm
FVD-lijsttrekker Henk Otten tijdens een partijbijeenkomst. © Arie Kievit

Forum-lijsttrekker wéér terughoudend over nexit

Is Forum voor Democratie nu wél of niet voor een nexit? De lijsttrekker van de partij voor de Eerste Kamerverkiezingen, Henk Otten, heeft er in een debat op Radio 1 opnieuw onduidelijkheid over geschapen. Eerder deed hij dat ook al tijdens zijn optreden bij WNL.

Op de radio zei de FvD-lijsttrekker vanmiddag dat hij ‘eerst wil kijken hoe de brexit afloopt’. Otten zei zelfs dat ‘het woord nexit’ niet in het verkiezingsprogramma van de partij voor komt. Dat is overigens wel zo. ‘Forum voor Democratie is van mening dat de EU onhervormbaar is en is daarom voorstander van een NEXIT’, staat er letterlijk.

Bovendien heeft partijleider Thierry Baudet zich altijd en meermaals voor een vertrek van Nederland uit de EU uitgesproken.

Tweede keer

Het is de tweede keer dat Otten onduidelijkheid creëert. In een debat bij WNL gebeurde dat ook al. Toen zei hij: ,,Wij zijn helemaal niet per se voor een nexit. Laten we de interne markt behouden. Wat wij willen is terug naar de EEG, waarin we economisch samenwerkten. Wij zijn tegen de ‘ever closer union’.’’ Baudet corrigeerde Otten vervolgens een dag later.