ANP
Volledig scherm
© ANP

Geen burgemeester streed voor eenzame jongeren

COMMENTAARVorig jaar kozen meer dan driehonderd jongeren voor zelfdoding. Het is een getal waar een enorm maatschappelijk probleem achter schuilgaat. Hoewel het totaalaantal zelfdodingen vorig jaar niet steeg, was onder jongeren wel een toename te zien. Vooral onder mannen tussen de 20 en 30 jaar kwam suïcide meer voor en voornamelijk in de wintermaanden, toen jongeren door de lockdown weinig kanten op konden.

39 reacties

 • Anoniem

  1 week geleden
  Leen van Dieren, Het hele coronabeleid was al krom, bedacht door alleen maar mensen van middelbare leeftijd, voor wie alle maatregelen 'wel prima te doen' zijn. Sterker nog, ik denk dat er ook mensen tussen zitten die de aandacht juist helemaal geweldig vinden.
 • Henny Jansen

  1 week geleden
  Wat me wel opvalt is dat ik denk dat in het algemeen wij Nederlanders ons niet zomaar laten ringeloren door hetgeen zich nu afspeelt. Kabinet staat er niet goed voor en ik denk dat het beter kan wanneer er nieuwe verkiezingen zouden komen. Voor de jeugd is het afzien geblazen want niet nu maar straks (later) zal dit tot uiting kunnen komen. Vandaar een Kabinet met menselijke waarden en oprechte normen.
 • Hans Laats

  2 weken geleden
  Hans Laats. @Norbert Schooten, ik wil hier mee zeggen dat het te gemakkelijk gemaakt wordt. Men kan inderdaad zelf beslissen hoe en wanneer hij of zij deze Aardkloot wil verlaten dat is aan hun. Tegen spoedig kan een ieder een poeder online kopen en dit is, denk ik, niet de bedoeling en het is zorgelijk om te bedenken dat het te gemakkelijk wordt gemaakt.
 • Norbert Schooten

  2 weken geleden
  Hans Laats, voltooid leven zou een wet moeten worden. Zodat een ieder die geen zin heeft in dit leven en die dood ongelukkig is op een waardige manier een einde kan maken aan zijn zinlose ongelukkig leven. Iedereen hoort baas te zijn over zijn eigen lichaam en hart.
 • Wout Vries

  2 weken geleden
  Min hoor om er nu eenzame kinderen bij te halen om je gelijk te halen.