Milieudefensie deed gisteren nog een poging om ChristenUnie-Kamerlid Joël Voordewind te overtuigen tegen het Ceta-verdrag te stemmen. De coalitiepartners denken dat de kleinste regeringspartij uiteindelijk toch vóór zal stemmen.
Volledig scherm
PREMIUM
Milieudefensie deed gisteren nog een poging om ChristenUnie-Kamerlid Joël Voordewind te overtuigen tegen het Ceta-verdrag te stemmen. De coalitiepartners denken dat de kleinste regeringspartij uiteindelijk toch vóór zal stemmen. © Hollandse Hoogte / Laurens van Putten

Geen verdrag tekenen met Canada? 'Ze hebben ons nota bene bevrijd!'

cetaHet lot van het vrijhandelsverdrag tussen de Europese Unie en Canada ligt vandaag in handen van het Nederlandse parlement. Als het strandt, zal dat enorme gevolgen hebben voor toekomstige handelsverdragen.

Minister-president Mark Rutte sloeg afgelopen maandag tijdens het coalitieoverleg met de vuist op tafel: we gaan als Nederland niet voor aap staan door het handelsverdrag met Canada te torpederen – de Canadezen zijn nota bene onze bevrijders, zou Rutte hebben geroepen.

  1. Geen akkoord Eurogroep over steunpakket van 540 miljard euro: Italië en Nederland onwrikbaar
    video

    Geen akkoord Eurogroep over steunpak­ket van 540 miljard euro: Italië en Nederland onwrikbaar

    De ministers van Financiën van de eurolanden (Eurogroep) hebben hun onderhandelingen over een injectie van 540 miljard euro in de Europese economie vanwege de coronacrisis opgeschort. Na een videoconferentie die gisteren om 16.00 uur begon en de hele nacht doorging, bleken vooral Nederland en Italië niet te willen wijken van hun posities over euro-obligaties en het Europese noodfonds ESM. Het overleg wordt morgen voortgezet, aldus Eurogroepvoorzitter Mario Centeno.