Advocaat Geert-Jan Knoops en PVV-leider Geert Wilders in september in de rechtbank van Schiphol voor het pleidooi in het minder-Marokkanen-proces tegen Wilders. Vandaag was de politicus niet aanwezig in de rechtszaal.
Volledig scherm
Advocaat Geert-Jan Knoops en PVV-leider Geert Wilders in september in de rechtbank van Schiphol voor het pleidooi in het minder-Marokkanen-proces tegen Wilders. Vandaag was de politicus niet aanwezig in de rechtszaal. © ANP

'Gegronde redenen om Wilders te veroordelen'

UpdateHet hof is wel bevoegd, het Openbaar Ministerie is ontvankelijk, er zijn gegronde redenen om Geert Wilders te veroordelen. Ook is er geen reden op de strafzaak tegen de PVV'er aan te houden. Dat betoogde de advocaat-generaal vandaag tijdens haar repliek in het hoger beroep van het 'minder Marokkanen'-proces. Wilders was daarbij niet aanwezig.

  1. OM eist wederom boete van 5000 euro tegen Wilders om ‘minder Marokkanen’-uitspraak

    OM eist wederom boete van 5000 euro tegen Wilders om ‘minder Marokkanen’-uit­spraak

    Het Openbaar Ministerie heeft na een slotpleidooi van liefst 8 uur (!) een boete geëist van 5000 euro in het hoger beroep tegen Geert Wilders. Het OM vindt dat de PVV-leider met zijn gewraakte uitspraak heeft aangezet tot haat en discriminatie. De advocaat-generaal gelooft niet dat Wilders eigenlijk criminele Marokkanen zou hebben bedoeld. ,,Dat vergt wel erg veel lenigheid, zeker van de tv-kijker.”