Stef Blok, minister van Buitenlandse Zaken, arriveert vandaag bij het ministerie van Veiligheid en Justitie voor een overleg van de de Ministeriële Commissie Crisisbeheersing (MCCb). Onder meer premier Rutte, ministers Grapperhaus en Van Rijn en de NCTV bespreken de coronacrisis.
Volledig scherm
Stef Blok, minister van Buitenlandse Zaken, arriveert vandaag bij het ministerie van Veiligheid en Justitie voor een overleg van de de Ministeriële Commissie Crisisbeheersing (MCCb). Onder meer premier Rutte, ministers Grapperhaus en Van Rijn en de NCTV bespreken de coronacrisis. © ANP/Remko de Waal

Gestrande Nederlanders: 15.000 vakantiegangers vragen om hulp bij terugreis

Zo’n 15.000 Nederlanders die gestrand zijn in het buitenland hebben hulp nodig om terug te komen naar Nederland. Zij hebben zich in twee dagen tijd gemeld op de speciale site die het ministerie van Buitenlandse Zaken samen met de reisbranche en verzekeraars in het leven heeft geroepen.

  1. ‘Schrikbarende’ conclusies in zeer kritisch advies: Den Haag heeft ‘de regio’ stelselmatig verwaarloosd
    PREMIUM

    ‘Schrikba­ren­de’ conclusies in zeer kritisch advies: Den Haag heeft ‘de regio’ stelselma­tig verwaar­loosd

    De landelijke overheid heeft achtergebleven regio's in het land de laatste decennia stelselmatig verwaarloosd. Dat heeft geleid tot niet te rechtvaardigen verschillen en kan de Nederlandse democratie ondermijnen. Dat stellen drie adviesraden van de overheid in een gezamenlijk advies dat maandagmiddag in Veenhuizen werd overhandigd aan minister Hanke Bruins Slot van Binnenlandse Zaken.