Wopke Hoekstra (CDA) staat de pers te woord na afloop van weer een gesprek met informateur Mariëtte Hamer.
Volledig scherm
Wopke Hoekstra (CDA) staat de pers te woord na afloop van weer een gesprek met informateur Mariëtte Hamer. © ANP/Lex van Lieshout

‘Goede gesprekken’ leiden in formatie nog niet tot doorbraak

VIDEOInformateur Hamer zegt dat ze ‘gestaag’ vorderingen maakt, maar meldt tegelijkertijd dat ze langer tijd nodig heeft. Sommige partijen denken dat ze eind deze week toch met ‘iets’ zal moeten komen, andere constateren pessimistisch dat de formatie ‘muurvast’ zit.

6 reacties

 • jo boer

  1 jaar geleden
  Hak de knoop maar door, vorm dat kabinet en dan hebben we binnen een jaar nieuwe verkiezingen omdat er dan weer onenigheid is. Dan kan Nederland kiezen met de kennis van nu. Hopelijk zijn er niet nog meer geheimen die niet naar buiten mochten komen en kunnen we een afweging maken op basis van feiten en niet op basis van fictie.
 • Jan Zomers

  1 jaar geleden
  D66 wil graag met links. Stel dat het CDA afhaakt... dan krijgen we een minderheidskabinet. Waarbij de rechtse partijen ook invloed krijgen, dat zou niet verkeerd zijn.
 • Saskia van der Veen

  1 jaar geleden
  Hallo Richard, zeker is er draagvlak nodig, mee eens. Als kiezer heb ik door alle gebeurtenissen geen vertrouwen meer in de politiek. Alsof ik kijk naar een groepje kleuters met veel schandalen, geleuter enz.. terwijl ik als kiezer verwacht dat ze hard werken met elkaar om goede stappen te zetten. Dat laatste lijkt voor velen geen prioriteit voor mijn gevoel
 • R. Moermans

  1 jaar geleden
  Lol....1 1/2 meter ??? Op het binnenhof... Weer heel apart dit...
 • richard bovenkamp

  1 jaar geleden
  Een kabinet zonder draagvlak kost nog meer geld, Sas. Of ga jij wel akkoord met al die schandelen?