Minister Ferd Grapperhaus bezocht eerder het Bindelmeercollege in Diemen om met jongeren te spreken over zogenoemde drillrapvideo’s, filmpjes waarin jongens messen tonen.
Volledig scherm
Minister Ferd Grapperhaus bezocht eerder het Bindelmeercollege in Diemen om met jongeren te spreken over zogenoemde drillrapvideo’s, filmpjes waarin jongens messen tonen. © Pim Ras

Grapperhaus: Verkoop van mes aan jeugd moet verboden worden

Het moet winkels verboden worden om messen te verkopen aan jongeren. Minister Ferd Grapperhaus (Justitie) wil dit per wet regelen. Het is deel van een actieplan na tal van steekincidenten onder jongeren.

 1. 1,5 meter afstand bewaren? Deze slimme blauwe lijn loopt met je mee
  PREMIUM

  1,5 meter afstand bewaren? Deze slimme blauwe lijn loopt met je mee

  Je loopt een drukke ruimte binnen. Zeg, een stationshal of een beurs. Wanneer een andere bezoeker nadert, verschijnt er plotseling een blauwe streep op de vloer. Komt die persoon binnen de 1,5 meter afstand, dan komen er kronkels in de lijn. Als de afstand weer 1,5 meter is, trekt de lijn recht. Kunstenaar Jólan van der Wiel ontwikkelde het idee met Nick Verstand. In innovatiecentrum Civon in Ulft is inmiddels een werkende versie van het ‘smart distancing system’ te zien.
 1. Hoogste zweefmolen van Europa in zwaar weer door corona
  Play

  Hoogste zweefmolen van Europa in zwaar weer door corona

 2. Vanaf vandaag avondklok van kracht in Nederland
  Play

  Vanaf vandaag avondklok van kracht in Nederland