Grote CDA-giften via omweg naar de partij

VIDEOHet CDA heeft flinke sommen geld in aanloop naar de verkiezingen via omwegen binnengekregen. Omdat de donaties bij de ‘neveninstellingen’ van het CDA gestort werden, bleven ze buiten de campagneoverzichten van het ministerie van Binnenlandse Zaken. Dat is niet illegaal, maar het roept wel vragen op. 

46 reacties

 • van Bergen

  1 jaar geleden
  CDA. CDA = Christen Democratisch Appèl. Christenen zijn de aanhangers/volgers van Jezus Christus. Niks mis mee. Christus (grieks) betekent: "de gezalfde" Het is dus een titel, geen achter/ere naam. Tenzij het CDA die "C" van christen wil veranderen in "Cheque", zou ik me toch maar eens afvragen of de, weliswaar legale, werkwijze m.b.t. donaties, zich kan verenigen met hoe deze "C" werkelijk bedoeld is. Denk overigens nièt, dat andere partijen in deze wèl heilig zijn. Dat is niet zo . .
 • van Erp

  1 jaar geleden
  Ik kan me niet voorstellen als je die grote bedragen overmaakt er geen rendement geeist wordt. Het zakelijke instellingen! Het roept in ieder geval vragen op.
 • Norbert Schooten

  1 jaar geleden
  M Waarhold, wij hebben geen gebrek aan een betere. Rutte is de enigste die geschikt is voor de functie van minister president. Er hebben niet voor niets 2 miljoen mensen op hem gestemd.
 • M Waarhold

  1 jaar geleden
  @Norbert Schooten bij gebrek aan beter dus, daar moet je je als politicus kapot voor schamen!
 • Cees Scova

  1 jaar geleden
  Het CDA, een perfecte afspiegeling van hoe we hier in Nederland met elkaar omgaan. Triest.