Minister Wopke Hoekstra van Financiën hoopt in zijn Miljoenennota opnieuw een begrotingsoverschot te kunnen presenteren.
Volledig scherm
Minister Wopke Hoekstra van Financiën hoopt in zijn Miljoenennota opnieuw een begrotingsoverschot te kunnen presenteren. © Maarten Hartman

‘Gure wind’-voorspelling CPB komt Hoekstra prima uit

De Nederlandse economie groeit nog wel, maar het hoogtepunt ligt achter ons en de ‘gure wind’ vanuit het buitenland noopt tot voorzichtigheid. Die boodschap van het Centraal Planbureau komt minister van Financiën Wopke Hoekstra bepaald niet slecht uit: hij wil de komende weken uitstralen dat er bij hem niets te halen valt.

  1. Nederlandse economie groeit mede doordat consumenten veel uitgeven

    Nederland­se economie groeit mede doordat consumen­ten veel uitgeven

    De Nederlandse economie heeft een goed tweede kwartaal achter de rug. De economische groei is gelijk aan die van de afgelopen kwartalen, zo meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Daarmee is Nederland een stuk beter af dan buurland Duitsland. Onze oosterburen maakten vanochtend bekend dat de economie van het land is gekrompen, vooral door internationale handelsconflicten en de vertraging van de wereldeconomie.