Hamer draait duimschroeven aan in formatie: drie moeilijkste koppels op gesprek

De spanning loopt op in de kabinetsformatie nu informateur Mariëtte Hamer morgen de moeilijkste drie koppels bij elkaar zet. Hoofdrolspelers van de grootste middenpartijen moeten dan vertellen hoe onoverbrugbaar de tegenstellingen werkelijk zijn.

27 reacties

 • Chris Eskes

  1 jaar geleden
  Twee informateurs op rij die beiden van de PvdA zijn, hoe realistisch is dat wetende dat de PvdA slechts 8 armzalige zeteltjes bezet? Niet zo gek dat zij de PvdA in een nieuw te vormen coalitie willen wringen maar daarbij worden dan wel de kiezers genegeerd. En dan GroenLinks omarmen die net niet gehalveerd zijn (van 15 naar 8 zetels). De kiezer heeft een ruk naar rechts gemaakt en krijgt dan een links Kabinet, gek hè dat mensen het vertrouwen in de politiek kwijt zijn.
 • Paul de Jong

  1 jaar geleden
  Wat een poppenkast is het toch altijd weer. Er zijn zaken die niet in 4 jaar te verwezenlijk zijn, ook zaken die je niet door een coalitie die elke vier jaar van samenstelling kan veranderen moet laten doen, sommige zaken zijn landsbelang, dat stijgt boven alle partijen. Luchtkwaliteit, om te huilen zo slecht. Onderwijs, jeugdzorg, gewone zorg, zijn van die onderwerpen. Kijk naar jeugdzorg, wat een puinzooi, o.a. veroorzaakt door VVD en de standaard partijen.
 • Jan Zomers

  1 jaar geleden
  CDA en VVD zijn het probleem niet. D66 is het probleem, zij hebben het zelfde standpunt als GroenLinks en PvdA. Meer geld voor klimaat en meer geld voor migratie... deze 2 punten worden cruciaal en onbetaalbaar bij Rutte IV. D66 is een partij --> voor, van en door ambtenaren - leerkrachten, rechters etc Hun kan financieel niets gebeuren, zij hebben een vast en gegarandeerd inkomen via de staatskas.
 • Anita Kieboom

  1 jaar geleden
  Waar stemmen we eigenlijk nog voor? Om aan te geven wat wij als kiezer willen. Hoe kan men dan partijen die gehalveerd zijn in een kabinet willen?? Als de kiezer dat had gewild dan waren die partijen wel verdubbeld. Wat 'n arrogantie. Ze staan in Den Haag tegenwoordig mijlen ver van de bevolking af.
 • JOHN MULDER

  1 jaar geleden
  John Mulder Schandalig dat een PvdA politica haar kabinet met een verliezer van de afgelopen verkiezingen, er door wil drukken. De PvdA en Groen Links hebben beide verloren. De kiezer heeft gesproken. Wie is Hamer om de wens van de kiezer te negeren? Een oude bestuurlijke mastodont die al lang in een museum had moeten zitten.