Hamer in eindverslag: VVD en D66 zijn aan zet, ‘heel goed plan’ volgens Rutte

VIDEOVVD en D66 zijn aan zet om de formatie vlot te trekken, uiterlijk half augustus zou er echt inhoudelijk onderhandeld moeten worden door partijen. Dat schrijft informateur Mariëtte Hamer in haar eindverslag over haar verkenning.

12 reacties

 • M.A. Elders-Poldervaart

  1 maand geleden
  @ErikHoogeweij, linkse partijen zoveel te willen hebben? Nou daar zitten óók MENSEN achter die gekozen hebben. Ook al zijn dat er minder, het zijn toch menselijke stemmen! Mee laten praten en iets te willen hebben, dat heet democratie!! Negeren van deze mensen, die ook wat te willen hebben, zou dictatuur zijn. Van, jij hebt minder stemmen dus houd je mond.... Zó zijn we niet getrouwd is het gezegde. Democratie : voor ieder wat wils!!
 • Coby Verbeek bc.

  1 maand geleden
  Wat een vertoning deze gang van zaken. Bizar gewoon. Dat dmen niet er uit gekomen is. Wie zijn weer de dupe straks? De mens met bijzonderheid, de kwetsbare onder ons dus. Koers verandering is hard nodig en partijen die altijd standvastige kiezers hebben, terug naar de bron en dat er een regering komt die Inclusief mag worden. V Verdrag Handicap is nu 5 jaar actief maar nog passief in de maatschappij. Stel ons er bij aan..
 • Norbert Schooten

  1 maand geleden
  Nieuwe verkiezingen heeft geen zin, want we zullen toch weer allemaal op Rutte gaan stemmen. Hij is gewoon de enigste die geschikt is voor deze functie.
 • Dolly J. de Groot

  1 maand geleden
  Dolly J. de Groot Volgens Rutte een heel goed plan dan. Onbegrijpelijk dat de PVV buitengesloten blijft. De derde grootste partij blijven ze maar boycotten. Hoogste tijd voor nieuwe verkiezingen. Liefs Dolly
 • P.E. van den Brand

  1 maand geleden
  Nogmaals, tijd voor nieuwe verkiezingen. Geen steek verder gekomen tot nu toe. En bij nieuwe verkiezingen ook vastleggen dat geen enkele partij wordt uitgesloten van verdere onderhandelingen. Democratie is rekening houden met keus van kiezers, hoe onwelgevallig partij programma's van sommige partijen ook lijken.
 1. Grapperhaus wil doxing strafbaar stellen: maximaal jaar cel voor intimidatie door delen privégegevens
  17

  Grapper­haus wil doxing strafbaar stellen: maximaal jaar cel voor intimida­tie door delen privégege­vens

  Demissionair minister van Justitie en Veiligheid, Ferd Grapperhaus, wil het delen van privégegevens om iemand te intimideren strafbaar stellen en komt daartoe met een wetsvoorstel. Hij wil dat er een maximale gevangenisstraf van één jaar komt op het verstrekken, verspreiden of anderszins ter beschikking stellen van identificerende persoonsgegevens met het doel iemand bang te maken.