Hamer ziet minderheidskabinet als laatste optie: ‘Partijen zijn te veel bezig met beeldvorming’

impasse formatieDe zes potentiële coalitiepartijen zijn te veel met risicobeheersing en beeldvorming bezig. Inhoudelijk kwamen VVD, D66, CDA, PvdA, GroenLinks en CU een heel eind, maar steeds strandden  ‘wie-met-wie-gesprekken’, de onderlinge verhoudingen zijn daardoor flink verstoord. Meest voor de hand ligt nu een minderheidskabinet met (een combinatie van) VVD, D66 en CDA. 

45 reacties

 • Willem Bakker

  1 week geleden
  Toch tekenend dat mevrouw Kaag 5 maanden vol energie in beslotenheid bezig is en vervolgens vanaf de (s)preekstoel met dikke viltstift tussen de regels Rutte de maat denkt te mogen nemen. Een al te opzichtig politiek spelletje - mevrouw Kaag is geen haar beter dan de overige collega’s in Den Haag!
 • Theo Boerboom

  2 weken geleden
  Nieuwe "strategie" van Rutte? De herinneringen zijn nu niet meer aan de orde. Welnu wil hij in het openbaar niet meer stelling nemen, maar de problemen die hij zelf veroorzaakt heeft aanpakken, enwel elke minuut van de dag zoals hij zelf gisteren in het debat verwoordt. Wie zou dat dan nog geloven?!
 • Hans Levia

  2 weken geleden
  Het beste is D66 groenlinks/pvda zonder cda en vvd maar met Ja21 en paar kleine partijen en sigrid kaag premier en alles in openheid regeren en niet zoals mark rutte binnenskamer houden en staatsgeheim verklaren,is die soms superfan van trump.
 • Hanneke Meer

  2 weken geleden
  Rutte wil niet zonder Wopke. Begrijpelijk, alleen komt hij toch helemaal niet om Kaag heen? Zet zonder blikken of blozen betrouwbare CU buitenspel vanwege verschil van mening over onderwerpen die op het moment niet eens zo urgent zijn. De grootste partij vraagt partij mee te regeren, zoniet op naar de volgende. Dan hebben ze in elk geval minder pretenties
 • Casper Doornberg

  2 weken geleden
  De zo gewilde regering bij rechts met 6 ! partijen VVD,PVV,CDA, FvD,JA21 en Haga =76 zetels zou zeer onstabiel zijn. De FvD, JA21 en groep Haga zijn met ruzie uit elkaar gevallen en het is de vraag of het CDA aan zo'n regering zou meedoen en ook de VVD staat er niet bij te juichen. Zonder CDA zijn er dan maar 62 zetels en hooguit SGP en BBB die ze steunen samen 66 zetels, geen meerderheid. Zou een onstabiel kabinet zijn. VVD, D'66, PvdA, GL, Volt 78 zetels sluiten elkaar niet uit en stabiel.