Hoekstra (CDA) sceptisch over samenwerking PvdA en GroenLinks in formatie

videoCDA-leider Wopke Hoekstra is sceptisch over de concessies die PvdA en GroenLinks zouden willen doen om aan te schuiven bij onderhandelingen over een nieuw kabinet. Het linkse duo lijkt bereid innig samen te werken in de formatie, om zo VVD en CDA tegemoet te komen. 

83 reacties

 • Peter Jacobs

  5 maanden geleden
  Terecht geen samenwerking over links. Kaag optie bizar. Eigenlijk heeft D66 de verkiezingen verloren. Stemmen heeft ze weggekaapt bij de PvdA en GroenLinks. Optie VVD-D66-CDA met samenwerking Volt- sluit aan met D66 ivm Europa en JA 21 - immigratie beleid past bij de VVD. Dan durf je het roer om te gooien wat mevr Kaag.
 • Peter Jacobs

  5 maanden geleden
  Waarom zo strak aan het oude vasthouden. D66- GroenLinks en PvdA samen . Roer moet om is het motto van mevr Kaag, doe dat dan ook. VVD- CDA-D66. Heb lef start met twee nieuwe jonge partijen erbij. Volt sluit aan bij D66 ( Europa ) JA 21 sluit aan bij de VVD ( strenger immigratiebeleid)
 • RPJ Verschuren

  5 maanden geleden
  Meerderheidskabinetten en dichtgetimmerde regeerakkoorden hebben het afgelopen decennia de parlementaire democratie om zeep geholpen. De Tweede Kamer die de regering moet controleren heeft strek gefaald. Nu willen 2 oppositie partijen (PvdA en GroenLinks) zich ook nog op het pluche zetelen. CDA en GroenLinks hebben bij de verkiezingen zwaar VERLOREN, het is hooghartig als dan wil "meeregeren". Zo wordt het wederom een kabinet van jaknikkers en meelopers. Ruud Verschuren
 • EAH Haring

  5 maanden geleden
  Wat een nachtmerrie
 • J. Zomers

  5 maanden geleden
  Het is tegen de verkiezingsuitslag - het volk heeft minder op links gestemd en wat zien we? Rutte IV wordt een stuk linkser dan Rutte III. D66 speelt samen met PvdA en GroenLinks. Sigrid Kaag heeft vanaf begin geroepen dat de ze met die twee partijen wil gaan regeren. Sigrid is een standvastig persoon... ze wijkt hier niet van af. Het CDA en VVD kunnen van haar niet winnen.