Hoekstra wil dolgraag dat Omtzigt terugkomt bij CDA

VIDEOCDA-leider Wopke Hoekstra is niet bang dat zijn partij in tweeën zal splitsen nu het populaire Kamerlid Pieter Omtzigt voor zichzelf begint. Volgens hem blijft Omtzigt welkom bij de partij. ,,De deur staat altijd open.’’

55 reacties

 • Bert Spierings

  1 maand geleden
  Goed zo. Op naar de nul zetels. Een partij van glibbers en achterbakse anonieme roddelaars. Van lone wolf naar tering hond. Daar wil je als oprecht politicus niets mee van doen hebben. Het CDA kennende zullen ze wel heel snel met Rutte - die ruilt rustig het CDA in voor de SP als hij maar kan blijven regeren - een kabinet in elkaar timmeren. Anders komen er nieuwe verkiezingen en dan wordt het CDA een splinterpartij. Nieuwe verkiezingen is beter. Zijn we gelijk van dat gedram van die PVDA af.
 • Ad van der Stel

  1 maand geleden
  Hoekstra is net Kain die zijn broer Abel had gedood en door de Jod Hee Waw Hee was verdreven maar toch weer een zoon zal krijgen die hem heel volgzaam zal volgen om hem niet het zelfde te laten overkomen als Abel. Wat een zooitje bij de CDA zeg en wanneer worden ze daar eens wakker en eerlijk naar de burger toe. Denken ze bij de CDA dat ze te maken hebben met een stelletje volgzame achterlijke?
 • Max Sand

  1 maand geleden
  Hoekstra herhaalde dat het vertrek van Omtzigt ‘niet had gehoeven’. ,,Partijvoorzitter Marnix van Rij, Ank Bijleveld en ook ikzelf hebben ons heel erg ingespannen om te zorgen dat we bij elkaar zouden blijven en met zijn allen door zouden gaan.’’ Zouden ze nou echt niet door hebben hoe erg het is gesteld met het wegzetten van Omtzigt en het vertrouwen van de bevolking in de politiek?
 • Tom Vermeulen

  1 maand geleden
  Ik denk niet dat Omtzigt terugkomt op z'n besluit. Anderzijds, zijn toekomst als éénpitter in de Kamer is ook niet erg aantrekkelijk gezien de beperkte ondersteuning die hem wordt geboden. Dat wordt anders als parlementariërs naar hem overlopen. En dat sluit ik niet uit.
 • B Bloemink

  1 maand geleden
  Geheel eens met P.Lomito. Omzigt is een uitstekende volksvertegenwoordiger die bInnen het CDA de ruimte moet krijgen en hopelijk weer gaat vervullen om de noodzakelijke luis in de pels te zijn. Als fractievoorzitter of bestuurder die een veel bredere verantwoordelijkheid hebben op hoofdlijnen zou zijn politieke en maatschappelijke inbreng als volksvertegenwoordiger teveel gemist worden. Beste Pieter, wordt eerst goed gezond, en kom terug, ik zal je binnen het CDA blijven steunen en stemmen