Hogere energierekening gecompenseerd met ruim 400 euro per huishouden

videoHet demissionaire kabinet trekt de portemonnee om een deel van de stijgende energierekening te compenseren. Huishoudens kunnen rekenen op gemiddeld ruim 400 euro compensatie, zo laat demissionair staatssecretaris Yeşilgöz weten. De tegemoetkoming geldt voor één jaar en kost in totaal 3,2 miljard euro. Het is de bedoeling dat de compensatie op 1 januari 2022 ingaat.

152 reacties

 • Pierre Cox

  8 maanden geleden
  In november 2022 loopt energiecontract af van 180€/mnd. Als ik nu kijk ga ik naar 550-650 per maand! Waar haal ik 400€/mnd extra vandaan zeg ofwel 4.800€/jaar. Dat is 2x vakantiegeld en is niet op te brengen. Het os bijna net zoveel als huur/hypotheek. Ik ga hierdoor in financiele problemen komen en kan rekeningen niet meer betalen. De overheid ziet deze getallen niet en die paar honderd euro verlichting lost dit probleem niet op. Waar kan ik hiermee terecht?
 • Pris duch

  1 jaar geleden
  waar zien wij die vergoeding in terug dan want ik ben alleen en betaal nu pot verdikkeme 300 euro alleen voor Gas en dan 11 euro voor electra. mijn huis is ook volledig geisoleerd . Te zot voor woorden waar ze deze bedragen weghalen. en voor wat om de staats kas te vullen. we betalen ons blauw aan de vaste lasten en belasting, alles in de winkels wordt duurder en de lonen blijven zo goed als gelijk. Lang leve Nederland met hun regels, belastingen etc. NOTTTT Waar gaat dit heen
 • Veen

  1 jaar geleden
  (De Tweede Kamer had gevraagd om extra maatregelen, nadat duidelijk werd dat de energierekening voor sommige huishoudens wel 900 euro zou kunnen stijgen) Hoe dan 400 tot wel 900 meer per jaar!! Ik ga van 185 naar 420 als ik nu overstap. Met 400 kom ik er niet met een oud huis jaren 70/80 net als vele. Ik ga wel 235 per maand meer betalen. en dan is het hele huis geïsoleerd, vloerverwarming enz dus meer kan ik niet doen behalve de verwarming uit zetten. Kabinet zeg dan niet dat het max 900 is.
 • Jan Visbeen

  1 jaar geleden
  Het verschil tussen arm en rijk wordt steeds schrijnender. De armen zitten straks in de kou en de rijken zitten er zoals altijd warmpjes bij.
 • Rob Kroon

  1 jaar geleden
  Tuurlijk joh , laat iedereen mee betalen aan het isoleren van je huurwoning omdat er arme mensen zijn die het niet kunnen betalen, maar als ik om me heen kijk hebben de zogenaamde armen wel een iphone huppelde pup. Tis maar net wat je belangrijk vind toch ?