Hogere energierekening gecompenseerd met ruim 400 euro per huishouden

videoHet demissionaire kabinet trekt de portemonnee om een deel van de stijgende energierekening te compenseren. Huishoudens kunnen rekenen op gemiddeld ruim 400 euro compensatie, zo laat demissionair staatssecretaris Yeşilgöz weten. De tegemoetkoming geldt voor één jaar en kost in totaal 3,2 miljard euro. Het is de bedoeling dat de compensatie op 1 januari 2022 ingaat.

153 reacties

 • S Van der Veen

  6 dagen geleden
  (De Tweede Kamer had gevraagd om extra maatregelen, nadat duidelijk werd dat de energierekening voor sommige huishoudens wel 900 euro zou kunnen stijgen) Hoe dan 400 tot wel 900 meer per jaar!! Ik ga van 185 naar 420 als ik nu overstap. Met 400 kom ik er niet met een oud huis jaren 70/80 net als vele. Ik ga wel 235 per maand meer betalen. en dan is het hele huis geïsoleerd, vloerverwarming enz dus meer kan ik niet doen behalve de verwarming uit zetten. Kabinet zeg dan niet dat het max 900 is.
 • Jan Visbeen

  1 week geleden
  Het verschil tussen arm en rijk wordt steeds schrijnender. De armen zitten straks in de kou en de rijken zitten er zoals altijd warmpjes bij.
 • Rob Kroon

  1 maand geleden
  Tuurlijk joh , laat iedereen mee betalen aan het isoleren van je huurwoning omdat er arme mensen zijn die het niet kunnen betalen, maar als ik om me heen kijk hebben de zogenaamde armen wel een iphone huppelde pup. Tis maar net wat je belangrijk vind toch ?
 • Carel Coenen

  1 maand geleden
  De vraag is hoe mensen die een vast contract hebben worden gecompenseerd.
 • J Zeeman

  1 maand geleden
  Ik heb al meer dan 25 jaar alleen contracten met vaste prijzen. Dan weet je waar je aan toe bent. Tevens regelmatig wisselen. Maar ik stook ook de kachel niet hoog, max 20 graden in huis. Vind ik het koud dan begin ik eerst met wat meer kleren aan, net als toen ik kind was en we alleen in de woonkamer een kolenkachel hadden. Mensen willen vaak in de winter zomers gekleed in huis zitten. Veel dingen kun je in een huurhuis ook zelf doen, tochtstrips en folie achter de radiator is niet zo duur.
 1. Mag een zorgverzekeraar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?
  12

  Mag een zorgverze­ke­raar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

  Over wat er wel en wat er niet gedekt wordt door de zorgverzekering bestaan veel misverstanden. En hoewel je misschien niet altijd zin hebt om dat tot op de bodem uit te zoeken, kan je veel geld besparen door dat wel te doen. Vergelijkingssite Independer liet onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar de belangrijkste misverstanden, deze keer: mag een zorgverzekeraar je weigeren voor de basisverzekering vanwege een slechte gezondheid?