Hoogleraar Marcel Levi wil minister van Volksgezondheid worden

VideoMarcel Levi, internist en hoogleraar geneeskunde, wil minister van Volksgezondheid worden in een nieuw kabinet. ,,Als je overal een mening over hebt, zoals ik, moet je niet weglopen voor verantwoordelijkheid”, zegt hij vanavond in televisieprogramma College Tour.

66 reacties

 • MJJH Hollanders

  1 jaar geleden
  Fijn dat Levi de mens als persoon ziet. Dat iedereen wat betreft vaccineren de keuze mag maken die goed voelt. Dat hij een minder versnipperde en aan formulieren gebonden gezondheidszorg mogelijk acht, waarbij de patiënt als persoon op de eerste plaats staat en niet het algemene systeem van regeltjes zoals dat op dit moment gehanteerd wordt. Ik zou het super vinden als Levi een kans als Minister van Volksgezondheid krijgt. Hij weet waar hij het over heeft en durft andere wegen in te slaan.
 • A.H.J. Riemslag

  1 jaar geleden
  Hooglerar Levi, PVDA icoon. Hij is te menselijk, oplossingericht, spreekt de taal van het volk. Durft door te pakken. Is een opponent voor Rutte. Heeft zoveel bagage en kennis waardoor hij nooit in de politiek komt. Hij is, net als Pim Fortuyn, een bedreiging voor de Haagse "achterkamertjes" bubbel. Als hij minister(president) wordt, gaat de bezem door het politieke stelsel. Hij is een bedreiging en net als Omzigt, van en voor het volk. Professor Levi is te slim om zijn doodvonnis te tekenen.
 • Robert Lijten

  1 jaar geleden
  Beetje voorbarig, arrogant en gratuit allemaal. Rob Lijten
 • Marion Licht

  1 jaar geleden
  Zeker is Levi een geschikte kandidaat. Het is trouwens te hopen dat op Financiën ook iemand komt te zitten die verstand heeft van geld. En op Landbouw/ Verkeer etc. Als zo iemand zich goed kan presenteren en geloofwaardig is lijkt me dat een prima zaak. Dan ligt het niet aan iemands deskundigheid als er problemen ontstaan in ieder geval.
 • Andre Ros

  1 jaar geleden
  Naar aanleiding van de uitzending College Tour met Prof Dr. M.Levi ben ik erg positief dat Levi zich als Kandidaat Minister Volksgezondheid opwerpt Een deskundig Internist en Hoogleraar is de juiste persoon voor deze Ministerschap Deze man hoeft niet alles van een briefje aflezen dat is opgesteld door een ambtenaar. Mijn zege heeft Prof Dr. M.Levi Andre Ros