Hugo de Jonge: 'Als je je niet vaccineert, raak je zeer waarschijnlijk vroeg of laat besmet’

InterviewMet het loslaten van de afstandsregel zet Nederland vandaag een ‘belangrijke, betekenisvolle en symbolische’ stap naar het oude normaal, zegt demissionair minister Hugo de Jonge. Maar helemaal gerust op een winter zonder zorgen is hij niet.

24 reacties

 • Kees Kouwenberg

  1 jaar geleden
  "Duidelijk is: als je je niet vaccineert, raak je zeer waarschijn­lijk vroeg of laat besmet"... was dat nou niet het geniale plan van de intelligente lockdown? En dit bedoel ik niet sarcastisch. Ziek worden en je immuunsysteem zelf afweerstoffen op laten bouwen is veel beter dan dit kunstmatig te laten gebeuren. En voordat mensen gaan zeuren over dat COVID zo erg is, toen de intelligente lockdown werd afgekondigd dachten we allemaal nog dat COVID nog vele malen gevaarlijker was dan we nu weten.
 • Kees Kouwenberg

  1 jaar geleden
  De Jonge weet 1000 redenen voor vaccinatie en 0 tegen. Ik weet er 1 tegen: Er zijn geen lange termijn effecten bekend. En dat vind ik een héle grote reden om dat goedje niet in te laten spuiten. Ooit vond men Softenon ook een goed idee... En waarom in hemelsnaam wordt het inruilen van de vrijheid om overal heen te kunnen mits je 1,5 meter van elkaar bleef, voor een bewijs dat je moet tonen dat je goed genoeg bent om je daar te bevinden als versoepeling gezien?
 • Herman Bosch

  1 jaar geleden
  Weet je waarom heel veel mensen die coronacheck-app niet pruimen??? Het afschaffen van de 1,5 meter regel is een symbolische "laatste" stap. De coronacheck-app die hiervoor in de plaats is gekomen zou ons meer vrijheid moeten geven. Echter die app werkt slecht of helemaal niet en met die app ben je nog meer beperkt dan met de 1,5 meter regel. Met de 1,5meterregel konden we in ieder geval overal onbeperkt en ongecontroleerd naar binnen. Ik vind dat geen stap vooruit. p.s. Ik ben wel gevaccineerd.
 • GJ de Vries

  1 jaar geleden
  GJ de Vries Dus wij moeten zonder enig voorbehoud achter een schoolmeestertje aanhollen en doen wat hij ons opdraagt? Ik denk het niet! Hij heeft zijn onkunde (virologie is een heel apart vak) nu wel dikwijls genoeg bewezen. Weg met die paniekzaaier a.u.b. Terug maar weer naar de basisschool, ook daar heeft dit kabinet een puinhoop gemaakt door bezuinigingen en nooit meer opgelost!
 • Marcel Breukink

  1 jaar geleden
  Net terug van vakantie in Duitsland. Daar is alles al ingeburgerd. Je laat je QR zien. Dan scan je Luca om de duur van je bezoek vast te leggen. 2 tellen werk. Hup verder met je leven. Beetje klaar met alle negatieve intensief van sommigen. Steek liever je energie in positieve zaken ipv je druk te maken. Maar alle klagers gebruiken wel smartphone met app's waarop je hele leven getraceerd wordt.