Volledig scherm
© ANP

Huis Thierry Baudet besmeurd met verf

Het huis van Thierry Baudet in Amsterdam is vannacht beklad met roze verf. De actie wordt opgeëist door het Radicaal Anarchistisch Feministisch Front.

Op de website Indymedia.nl claimt die actiegroep de voordeur en de trap van de fractieleider van Forum voor Democratie te hebben besmeurd met verf. Ook zou er ‘een traktatie’ zijn achtergelaten in de brievenbus.

De bekladders stellen te protesteren tegen ‘het verderfelijke gedachtegoed van Baudet’. Ze halen een aantal uitspraken aan van Baudet, waaruit racisme, seksisme en nationalisme zou spreken, onder meer de omstreden uitspraak van Baudet in een opiniestuk dat vrouwen 'overrompeld, overheerst en overmand' willen worden. 

Thierry Baudet wil niet reageren op de actie. De persvoorlichter van Forum voor Democratie laat wel weten 'grote waardering te hebben voor de professionele manier waarop de politie het voortvarend heeft opgepakt'. 

Onderzoek

Volgens de politie is er nog geen aangifte gedaan van het incident. Een woordvoerster laat aan deze redactie weten dat er een onderzoek is gestart, en kan daarom niet vertellen wat er precies door de voordeur is gegooid. Ook de vraag of het het Radicaal Anarchistisch Feministisch Front als verdachte is aangemerkt, blijkt vooralsnog onbeantwoord. ,,We hebben het bericht ook gelezen en nemen het mee in het onderzoek. Het is nu nog te vroeg om iets te zeggen over verdachten."

  1. Kamerfractie VVD staat niet te springen om rijksgeld in nieuwe stadsbrug Rotterdam te steken

    Kamerfrac­tie VVD staat niet te springen om rijksgeld in nieuwe stadsbrug Rotterdam te steken

    De VVD-fractie in de Tweede Kamer vindt dat er niet zomaar 200 miljoen euro rijksgeld kan worden gestoken in een nieuwe stadsbrug in Rotterdam. Dat zegt VVD-Kamerlid Remco Dijkstra, woordvoerder mobiliteit, in een reactie op het akkoord dat de Metropoolregio Rotterdam/Den Haag, de provincie Zuid-Holland en de gemeente Rotterdam vorige week hebben bereikt over de komst van een oeververbinding tussen Rotterdam-Kralingen en –Feijenoord.