Volledig scherm
Thierry Baudet, oprichter Forum voor Democratie. © ANP

Huis Thierry Baudet werd maar één keer besmeurd

De voordeur van de Amsterdamse woning van Thierry Baudet is de afgelopen dagen niet twee keer besmeurd, zoals zijn partij Forum voor Democratie beweerde. De politie bevestigt berichtgeving van NRC dat er vermoedelijk maar één incident is geweest.

Een week geleden brachten onbekenden met verf een anarchistenteken en een vrouwensymbool aan op de voordeur van het huis van Baudet. Een actiegroep die zich het Radicaal Anarchistisch Feministisch Front (RAFF) noemt, eiste de verantwoordelijkheid op.

Een paar dagen later liet Forum voor Democratie weten dat het huis van hun voorman opnieuw was besmeurd. Maar de politie gaat er vanuit dat het schoonmaakmiddel dat is gebruikt om het anarchistenteken en vrouwensymbool weg te halen na een paar dagen was verdampt. ,,Daardoor kwam de onprettige geur op de deur weer terug'', aldus de politiewoordvoerder.

'Gif, niet zomaar spul'

Baudet ging zondagochtend nog uit van een 'duidelijke escalatie', toen het erop leek dat zijn huis opnieuw was aangetast. Een onbekend goedje zou op de voordeur zijn aangebracht, ook was er een vloeistof onder de deur op de mat gekomen. Volgens de FvD-oprichter ging het om 'gif, niet zomaar spul'. 

De politie deed aanvankelijk zelf nog geen uitspraken over de vloeistof, maar nam wel monsters en startte een onderzoek. Voor de zekerheid werden er beveiligingscamera's geplaatst tegenover het huis van Baudet.