Informateur Mariëtte Hamer: ‘Te vroeg om van een impasse te spreken’

UPDATE / VIDEODe gesprekken over de vorming van een kabinet zitten minder vast dan het lijkt. Dat zei informateur Mariëtte Hamer vanmiddag. Volgens haar praten partijleiders binnen met haar over andere dingen dan waar ze het buiten voor de camera's over hebben.

59 reacties

 • J.C. Kattestaart

  4 maanden geleden
  Laat Mevr Hamer sokjes gaan breien.Nieuwe verkiezingen alleen voor partijen die meer dan 10 zetels hebben.1 Ministerpresident (onafhankelijk). Alle over gebleven partijen geven bij stemming hun voorkeur na beraad en http://uitleg.De partijen gezaamlijk laten stemmen als de meerderheid voor een motie is het voorstel aangenomen.GEEN kabinet GEEN oppositie.
 • A. van Rijnsbergen

  4 maanden geleden
  @Theo Siedenburg De feiten heer Siedenburg : Omdat het kabinet de lasten in 2021 voor zowel burgers als bedrijven verlaagt neemt de beleidsmatige lastenontwikkeling tussen 2010 en 2021 met 16,7 miljard toe (€ 1,6 miljard burgers, € 15,1 miljard bedrijven) (Kamerstuk 35300 nr. 46). De verklaring dat links op een historisch laag aantal zetels staat is dus dat rechts beter kan 'framen', maar niet dat de standpunten van links de kiezer totaal niet aanspreken ? (PvdA :lasten bedrijven +42 miljard !)
 • R. Moermans

  4 maanden geleden
  Waar halen die linkse partijen het lef vandaan ??? Een paar zetels en ze proberen alles naar hun hand te zetten. Nederland heeft duidelijk rechts gestemd. Gewoon doorgaan met de huidige coalitie. D66 heeft uiteraard wel (wat) recht vsn spreken maar was de afgelopen jaren mede verantwoordelijk voor dingen die zijn fout gegaan. En dan dat stiekeme een overleg achter gesloten deuren met GL en mvr Ploumen met haar 6 zetels...god moge ons land behoeden voor een kabinet met deze drammers.....
 • Peter de Bruin

  4 maanden geleden
  De kiezer heeft toch voor minder links gekozen.
 • Dolly J. de Groot

  4 maanden geleden
  Dolly J. de Groot Rutte wil niet verder met GL en PvdA, Kaag wil met links en rechts, Hamer kan niet sreken over een impasse. Het lijkt wel een grote dating show. Liefs Dolly