Huisvesting van Poolse arbeidsmigranten op een recreatiepark in Rijsbergen.
Volledig scherm
Huisvesting van Poolse arbeidsmigranten op een recreatiepark in Rijsbergen. © Hollandse Hoogte / ANP

Inspectie: Stop met aantrekken arbeidsmigranten

Nederland moet stoppen met het aantrekken van arbeidsmigranten. Volgens de Arbeidsinspectie moet het kabinet kiezen voor een koers waarin de bevolking niet verder groeit.

101 reacties

 • Ronald Mann

  2 maanden geleden
  Er zijn genoeg werklozen, dus ga eerst daar eens kijken....
 • Kortman

  2 maanden geleden
  De bouw kan niet zonder Poolse immigranten. Wees blij dat ze er zijn. Ik ben het eens met de stelling dat je na moet denken voor je immigranten binnenhaalt en dat dit niet onbeperkt kan, want wij hebben een groot huisvestingsprobleem. Nu wordt weer de rode loper uitgelegd voor Oekraïnse vluchtingen. Hoe erg het ook is voor deze mensen, zij hebben straks ook een huis nodig. Kunnen wij dat allemaal leveren?
 • Mark Meulen

  2 maanden geleden
  Het valt mij wel een beetje op dat veel reageerders denken dat de beslissing over toelating van (arbeids) migranten door Den Haag word beslist. Er zijn afspraken gemaakt met Brussel en daar moeten we ons aan houden. Als je dat niet wil moet je weer zelf baas worden. Nederland draagt miljarden af aan de EU. Om zo lid te mogen blijven van deze prachtige club. Klagen over de gang van zaken is prima, maar in Den Haag is er niemand die naast Geert durft te gaan staan, niemand!!!
 • E Seckel

  2 maanden geleden
  Een heel zinvol statement. Ons land is al veel te vol en we moeten zoeken naar een oplossing om op een verantwoorde manier een enorme krimp te realiseren. Daar past geen enkele instroom van buitenaf bij op de bekende uitzondering na. De manier om tekorten op veel plekken op te vangen is de zinloze banen zonder werk, vooral overheid, te beëindigen en deze krachten zinvoller in te zetten. En meer maatwerk bij toeslagen zodat degene die ze echt nodig hebben krijgen maar dat het geen automatisme is.
 • M Waarhold

  2 maanden geleden
  Het stoort mij dat er mensen rondlopen die kerngezond zijn maar hun steentje niet bij willen dragen aan de maatschappij maar wel hun hand ophouden en overal tegen aan schoppen en het ook nog voor elkaar krijgen. Tevens geven de migranten hun geld uit in eigen land. Dus economisch gezien schieten we er niet veel mee op. @Rik Wilsen je hebt ze niet nodig we hebben honderdduizenden potentiële werknemers thuis zitten waarvan er genoeg capabel zijn om te werken.