Bas van Noppen en Elsa van de Loo zijn verkozen tot lijsttrekkers van de kandidatenlijsten voor Noord- en Zuid-Holland.
Volledig scherm
Bas van Noppen en Elsa van de Loo zijn verkozen tot lijsttrekkers van de kandidatenlijsten voor Noord- en Zuid-Holland. © Nida

Islamitische partij NIDA doet mee aan provinciale verkiezingen

De islamitische partij NIDA doet mee aan de komende Statenverkiezingen op 20 maart. De partij staat in Noord-Holland en Zuid-Holland op de stembiljetten.

De kandidatenlijsten worden aangevoerd door twee mensen die tot de islam zijn bekeerd. De 30-jarige advocate Elsa van de Loo uit Amsterdam is lijsttrekker in Noord-Holland. In Zuid-Holland wordt de lijst aangevoerd door projectmanager en moskeebestuurder Bas van Noppen (46). Hij is al betrokken bij NIDA in de gemeenteraad van Rotterdam.

NIDA zit sinds 2014 in de gemeenteraad van Rotterdam, met twee zetels. Daarnaast heeft de partij sinds vorig jaar een raadszetel in Den Haag.

Randstad

,,Onze leden en sympathisanten wonen niet alleen maar in Rotterdam en Den Haag, maar dwars over heel Nederland’', verklaart de partij de deelname aan de verkiezingen. ,,Vooral in de randstad horen we van zo veel leden en sympathisanten dat ze zich het meest door NIDA vertegenwoordigd voelen, maar jammer genoeg nooit op ons kunnen stemmen. Nu kan dat wel‘’, zegt partijvoorzitter Nurullah Gerdan.

NIDA sluit niet uit later in meer gemeenten en provincies actief te worden. ,,De meeste aanhangers zitten in de Randstad en daar willen we beginnen. Stapje voor stapje gaan we het uitbreiden. De vraag is niet of, maar hoe en wanneer.’’

NIDA-aanhangers bij de bekendmaking van de uitslagen van gemeenteraadsverkiezingen in Rotterdam
Volledig scherm
NIDA-aanhangers bij de bekendmaking van de uitslagen van gemeenteraadsverkiezingen in Rotterdam © Sanne Donders