Interieur van een gevangenis in Zoetermeer.
Volledig scherm
PREMIUM
Interieur van een gevangenis in Zoetermeer. © Willem Bos

JA21: ‘Drie veroordelingen? Dan 40 jaar de cel in’

Drie keer een geweldsmisdrijf plegen betekent 40 jaar cel. JA21 zwengelt bij de behandeling van de justitiebegroting de discussie over deze ‘three strikes’-wet vandaag weer aan. ,,Ik vrees voor Amerikaanse toestanden.”

97 reacties

 • Van Den Braak

  12 maanden geleden
  Wat een idioten ideeën , Wat zijn de volgende suggesties. Bij diefstal hand er af hakken en/of op bij het kerkplein een galg als 4 keer in de fout bent geweest .. dat is geschiedenis en hopelijk blijft dat zo .
 • Anthonie de Wit

  1 jaar geleden
  Uitstekend idee!
 • Christopher leenders

  1 jaar geleden
  Ik begrijpt niet dat ze dat ze niet als hier doen ,een minimale straf in zetten, bv op moord staat 25 jaar, daar kan zelf the rechter niet onder uit.. Armed robbery zonder geweld 15 jaar , ook dat kan de rechter nier verlagen. deze straffen staan in de wet. niet zo moeilijk toch . Chris leenders
 • Evert Hulsman

  1 jaar geleden
  zolang aangifte doen, meer tijd kost dan dat draaideur criminelen opgepakt zijn, hebben we een groot probleem. Straffen moeten ook echt voelen als straf, dit zal ook een beter gevoel geven aan de slachtoffers / nabestaanden. Zorg ook dat de kosten beter verhaalt kunnen worden op de daders. Als relschoppers zaken slopen, moeten ze dat ook gewoon vergoeden en een goede straf hebben (combi van cel, maar ook meelopen met hulpverleners/politie). Simpel zal het niet zijn, maar er moet iets gebeuren!
 • Dick van Dijk

  1 jaar geleden
  Veertig jaar de cel in ,lekker, veertig jaar op staatskosten televisie kijken, boekje lezen,bezig gehouden worden met allerlei leuke activiteiten, fitnessruimte, recreatie ruimte,af en toe een filmavond, prima eten, nee,ik ga gauw drie keer over de schreef zit ik de rest van de tijd gebakken, beter als een verzorgingstehuis, daar lig je met meerdere mensen op een zaal te wachten op hulp ,nu heb ik een eigen douche,toilet 👍🤔