Jesse Klaver (GroenLinks): ‘Ik denk dat de formatie vastzit’

VideoGroenLinks-leider Jesse Klaver denkt dat de formatie vastzit. Dat heeft hij vanmiddag gezegd na een gesprek met informateur Mariëtte Hamer, Mark Rutte (VVD) en Lilianne Ploumen (PvdA). Rutte wil niet zeggen dat de formatie vastzit, maar hij noemt de huidige situatie wel ‘complex’. 

34 reacties

 • Jan Zomers

  1 jaar geleden
  Als de ChristenUnie mee gaat doen, dan wordt het een stuk eenvoudiger. Eventueel met JA21... omdat de kiezers nu meer rechts hebben gestemd. Een kabinet met D66, PvdA en GroenLinks is niet hetgeen wat de kiezer bedoelt.
 • J. van Wezel

  1 jaar geleden
  Volgens mij is er een hele simpele oplossing voor het formatieprobleem. Als de persoon Rutte zich terugtrekt als kandidaat minister-president kan er zo een nieuw kabinet zijn van VVD-CDA-D66-CU. Dus hoe zwaar weegt het landsbelang enerzijds voor de persoon Rutte en anderzijds voor de partij VVD? Tot nu toe is VVD=Rutte!
 • Ramon Bruining

  1 jaar geleden
  Een kabinet met VVD,CDA,D66 en dan nog is die twee flutpartijen PVDA en GroenLinks erbij,.hier zitten de mensen niet op te wachten,..! Twee partijen die totaal niet hoog gescoord hebben met de verkiezingen die horen er dan ook niet bij,.! Tevens heeft fractievoorzitter Lilianne Ploumen van de PVDA vanaf het begin al gezegd dat ze niet met de VVD wilt regeren Zo kan je zien hè hoe onbetrouwbaar de PVDA is !!
 • Christa Tache

  1 jaar geleden
  Over rechts gaat niet lukken omdat partijen met hun programma en kritiek dat onmogelijk hebben gemaakt. Je kunt geen partij verlaten om er dan weer mee samen te gaan werken. Over links, ik snap wel dat geen linkse partij alleen wil regeren. Je zag met de pvda hoe dat afloopt voor je. Je mag hooguit de rechte plannen goed keuren en hopen dat het niet te rechts wordt door je deelname. Kansloze missie dit. Terug naar hooguit 5 a 6 partijen.
 • Jan Zomers

  1 jaar geleden
  Een kabinet met D66, PvdA en GroenLinks is te links. Het is geen weerspiegeling van hetgeen zoals het volk gestemd heeft. Meer geld voor klimaat en migratie... dit is nu net wat het volk niet graag wil.