Sigrid Kaag, minister van Financiën, voorafgaand aan een commissiedebat over de digitale euro.
Volledig scherm
Sigrid Kaag, minister van Financiën, voorafgaand aan een commissiedebat over de digitale euro. © ANP

Kaag belooft dat contant geld blijft naast digitale euro, ‘maar er is nog geeneens een voorstel’

Minister van Financiën Sigrid Kaag garandeert dat iedereen in de toekomst met contant geld kan blijven betalen. In de Tweede Kamer en bij protestgroepen leeft de angst dat cash verdwijnt nu er in Europa wordt gedacht over invoering van een digitale euro.

205 reacties

 • Dick Boerema

  6 dagen geleden
  Natuurlijk gaat cash geld tussen nu en 10 jaar verdwijnen. Ze willen ons tot 3 cijfers achter de komma kunnen controleren. En dan straks over elke euro die er op de digitale bankrekening binnenkomt moet iedereen 25 % (of een ander percentage) belasting betalen. Hoef je niks voor te doen, wordt gewoon ingepikt door Brussel of Den Haag. Lang leve de vrijheid. VVD(Volkspartij voor Vrijheid en Democratie) D66 (Democraten 66) Ik heb een andere beleving bij vrijheid en democratie
 • C.C. Collee

  6 dagen geleden
  Er zijn 2 zekerheden in het leven ,je gaat dood en politici liegen,we hebben daar in de afgelopen jaren heeeel veeel voorbeelden van gezien,o a de nieuwe bestuurscultuur!
 • Gerard vd Wiel

  6 dagen geleden
  @George wielaart En u bent veel te goed van vertrouwen, kan ik bij u honderdduizend Euro lenen ? Ik geef het u écht morgen terug.. !
 • GMA Rijsdijk

  1 week geleden
  Minister Kaag belooft. Wie gelooft haar en de politiek nog? Ze beloven van alles om hun zin te krijgen en als het gelukt is dan komen ze hun gedane beloftes niet na. Daarom zijn het beloftes, ze hoeven zich er niet aan te houden.(als het ze niet uitkomt) Europa wijst steeds met de vinger naar China maar neemt er wel een voorbeeld aan. Alleen, in China wordt het opgelegd en in Europa door onze strot gedouwd met allerlei valse beloftes. Dit om de schijn van democratie op te houden.
 • joep de kat

  1 week geleden
  Digitale muntjes zijn een heel groot probleem voor het klimaat. Stop er mee en het probleem is opgelost want de schade die de productie en handel in bitcoin en overige coin’s veroorzaken is groter milieu-impact dan de complete veeteelt wereldwijd. Sterker nog, bitcoin produceert bijna net zoveel broeikasgassen als de olie-industrie op onze planeet. Daarmee is het een van de grootste vervuilers, terwijl er geen producten door ontstaan die nut hebben voor mensen.