Kaag doet ‘concessie’: D66 wil in kabinet met VVD, CDA, PvdA, GroenLinks én ChristenUnie

VideoD66-leider Sigrid Kaag wil onderhandelen over een brede meerderheidscoalitie met VVD, D66, CDA, PvdA, GroenLinks én ChristenUnie. Dat heeft zij vanmiddag gezegd op een partijbijeenkomst in Amsterdam. De laatste tijd wilde Kaag niet in een kabinet stappen met twee christelijke partijen. Nu zet ze de deur op een kier voor een doorstart van het demissionaire kabinet.

103 reacties

 • J. Breuer

  1 jaar geleden
  Hier ziet en leest men hoe er wordt omgegaan met 3 belangrijke punten in Nederland. 1 Met de grondwet. 2 met uitsluiting van vertegenwoordigers van gekozen personen(partijen) door de bevolking. 3 Macht wellust -breken van beloften - het welzijn van de burgers van Nederland , 3
 • Meijer

  1 jaar geleden
  Oplossing voor alle volgende verkiezingen: Men neme de grootste partij. Nog geen 76 zetels? Dan voege men de tweede grootste partij toe. Nog steeds geen 76? Vervolgens de derde grootste, tot de meerderheid van 76 is bereikt. En die partijen gaan verplicht regeren. De stem van het volk moet worden gevolgd!!!
 • Jan Zomers

  1 jaar geleden
  De Nederlandse bevolking heeft tijdens de verkiezingen meer op rechts gestemd en minder op links. Wat doet mevrouw Kaag van D66? Zij haalt PvdA en GroenLinks erbij, is dit minachting van / voor het volk? Ja of ja.
 • Casper Doornberg

  1 jaar geleden
  Het is vreemd dat de meesten over Kaag vallen. Zij wil graag met PvdA (die niet verloren heeft maar gelijk gebleven in tegenstelling tot cda) en GroenLinks. Niemand heeft het over vvd en cda die aan elkaar blijven vasthouden. Waarom zij wel en D'66, PvdA, GL niet dan ? Het is juist het cda dat de hele formatie blokkeert ! Het is Hoekstra die niet met PvdA én GL wil terwijl Rutte wel bereidt was om met PvdA én GL erbij een kabinet te vormen, maar omdat cda niet wil kroop Rutte terug. Cda eruit !
 • Gerard van Walsum

  1 jaar geleden
  Mogelijk ziet Kaag de bui al hangen als er nieuwe verkiezingen komen. Hadden we nog maar een referendum, adviserend en bindend. Vooruitziende blik geweest? Dat moet terugkomen, eerst dan wordt ons klootjesvolk er bij betrokken. En ja, de 2 losers Groenlinks en PvdA, krijgen een steeds grotere mond en stellen niets meer voor. Misschien wordt het tijd om andere winnaars van de verkiezingen er bij te betrekken, bij voorkeur uitgesloten. Dat zijn geen losers conform de stemmers. doe maar biomassa.