Kaag: Vermoeden dat Russische krijgsmacht op de hoogte was van ‘kaping’ toestel Belarus

VideoHet kabinet vermoedt dat de Russische krijgsmacht op de hoogte was van de gedwongen noodlanding in Minsk, de hoofdstad van Belarus, waarbij de kritische journalist Roman Protasevitsj werd opgepakt. Dat zei demissionair minister Sigrid Kaag van Buitenlandse Zaken. Belarus en Rusland onderhouden sterke banden.

 1. Pakket met injectienaald bij Tweede Kamer bezorgd, Wilders doet aangifte

  Pakket met injectie­naald bij Tweede Kamer bezorgd, Wilders doet aangifte

  Bij de Tweede Kamer is deze week een pakketje bezorgd met daarin een injectienaald en een oproep om geld te betalen. PVV-leider Geert Wilders gaat bij de politie aangifte doen van poging tot afpersing, omdat het pakket aan hem zou zijn gericht. Het Openbaar Ministerie (OM) bevestigt dat. ,,Het OM ziet dit als een bedreiging met zware mishandeling en een poging tot afpersing en pakt het op”, laat een woordvoerder aan deze site weten.
 2. EU-leiders nemen harde maatregelen tegen Belarus, Rutte spreekt vrijdag met oppositieleider
  Play
  VIDEO

  EU-lei­ders nemen harde maatrege­len tegen Belarus, Rutte spreekt vrijdag met oppositie­lei­der

  KLM stopt voorlopig met vliegen over Belarus. Dat meldde de luchtvaartmaatschappij, die zich daarmee gevoelig toont voor de oproep van premier Mark Rutte maandagavond. Rutte deed zijn oproep vanwege de gedwongen landing van een RyanAir-vlucht en de arrestatie van een oppositieleider die aan boord was van dat toestel. Europese staats- en regeringsleiders zijn vastberaden om Minsk keihard af te straffen voor wat ze zien als ‘staatsterreur tegen Europa’.