Kabinet besluit maandag wanneer scholen weer open kunnen

VideoHet kabinet besluit komende maandag wanneer leerlingen en scholieren weer naar school kunnen. Maar demissionair minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge wil niet op de zaken vooruitlopen. ,,Er zijn lichtpuntjes, maar laten we waken voor optimisme”, zei hij vanmorgen. 

97 reacties

 • Drs. J Reehorst

  4 maanden geleden
  Liegen is hem een tweede natuur geworden net als zijn maatje R
 • Stephan Veldhuijsen

  4 maanden geleden
  @Willem Heerema: ik ben tegen de inzet van 2G en vind het argument dat de niet-gevaccineerden daardoor beschermd worden onterecht. Als er al een QR-maatschappij dient te komen, dan 1G (afgezien van haalbaarheid). De veronderstelling is nog steeds dat niet-gevaccineerden in het zkh terechtkomen, maar dat is onterecht. Overigens geldt in Duitsland niet overal een 2G-beleid maar is dit afhankelijk van de deelstaat.
 • Willem Heerema

  5 maanden geleden
  @Stephan Veldhuijsen: We wachten in spanning de pers-co af. Hopelijk komen er versoepelingen zodat de economie weer los kan. Bijvoorbeeld gefaseerd, met een beleid waarbij in een bepaalde overgangstermijn de Gevaccineerden of Genezen mensen alvast toegang hebben tot winkels en restaurants. Het is uit dat oogpunt toch beter om ongevacineerden extra bescherming te geven? En dat bewerkstelligt men met 2G, zoals onze buurlanden. Vreemd dat vooral religieuze partijen daar tot voor kort tegen waren.
 • Anoniem

  5 maanden geleden
  Wat raar dat ik in het dagelijkse leven nooit die mensen tegenkom die anderen willen uitsluiten. Alleen maar op social media. Zou dit komen omdat ze weten dat ze op social media anoniem zijn K frissen
 • Stephan Veldhuijsen

  5 maanden geleden
  @norbert schouten: dat uw kinderen (gelukkig) geen last ondervinden wil toch nier zeggen dat anderen daar wel last van kunnen hebben? Vele maatregelen zijn juist om die reden ingezet, omdat er mensem zijn die last kúnnen hebben van corona, het is geen garantie dat je ziek wordt. We lezen nu veel ALS, maar hebben geen OMDAT. Dus wat is uw motivatie om te zeggen dat de scholen nog zeker 1,5 maand extra dicht zouden moeten blijven? Overigens, prima als uw kids wel thuis blijven bij einde lockdown