Demissionair minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid, Welzijn en Sport komt aan voor overleg van de Ministeriele Commissie COVID-19 (MCC) over de aanpak van het coronavirus.
Volledig scherm
Demissionair minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid, Welzijn en Sport komt aan voor overleg van de Ministeriele Commissie COVID-19 (MCC) over de aanpak van het coronavirus. © ANP

Kabinet bijeen over coronamaatregelen: avondklok en nóg strengere regels voor visite

Het kabinet wil nog eens een verzwaring van de coronamaatregelen, bovenop de al geldende lockdown. Ingrediënten zijn een avondklok en strengere regels rond reizen, visite en quarantaine. Die avondklok zou mogelijk op vrijdag al ingaan en lopen van 20.30 uur tot 04.30 uur.

118 reacties

 • Anoniem

  1 maand geleden
  Slaat nergens op laten we maar eens kijken wat er nu echt fout gaat, overbevolking voor de langere termijn laten we daar eens naar kijken dan dat lekkere luchtje scheppen naar buiten. We hebben niks en laat me niet langer de les lezen door de overheid die wel nog buiten is want ja vergaderen de hele dag dat gaat wel gewoon door dus hun hebben nog steeds een frisse neus. Ik ben er klaar mee Nederland gaat zo naar de klote.
 • Henk Staps

  1 maand geleden
  Waarom deze nieuwe regels als zelfs het kabinet zich niet aan diezelfde regels houden? Op geen enkele persconferentie heb ik Rutte, de Jonge en verslaggevers gezien met een mond/neuskapje op. Laat hun maar eerst zichzelf aan de regels gaan houden en vergaderen kunnen ze ook via videochat zoals ze dat ook van anderen verwachten. Nee, zij moeten reizen want anders kunnen ze de centen van de belastingbetalers niet over de balk smijten. Het hele kabinet had beter met allemaal op te stappen
 • Anoniem

  1 maand geleden
  Een avondklok zou een goede optie zijn als de winkels en restaurants overdag weer open gaan. Niet bewezen dat de besmetting van daar komt. Ik denk dat de winkels en restaurant juist de 1.5 meter kunnen garanderen want nu zoeken mensen opties. En daar garandeer je geen 1.5 meter. Ook beter voor de economie.
 • Anoniem

  1 maand geleden
  Als ik buiten wil lopen omdat de muren al op me afkomen en ik wil luchten dan wil ik dat kunnen doen op de tijden die ik zelf bepaal zonder bemoeienissen van de overheid. Je kan al amper nog iets doen en ik verdom het om een beetje binnen weg te kwijnen als een opgesloten drol omdat de overheid denkt dat dit minder visites scheelt.. Met buiten lopen in je eentje besmet je niemand hoor en die vrijheid laat ik me dus ook niet afnemen simpel zat!
 • cock jansen

  1 maand geleden
  IK ga me niet aan de 1 persoon visite regel houden want ik zie de toegevoegde waarde niet . Ga bijna de deur niet uit en dit is nog het laatste wat we kunnen doen naar je kinderen op bezoek gaan. Weet zelf wel wat wel en niet kan om gezond te blijven daar heb ik al die zogenaamde betweters niet voor nodig.
 1. Pandemie raakt starters hard: ‘Aan begin van lockdown had ik niet eens een bureau thuis’
  PREMIUM

  Pandemie raakt starters hard: ‘Aan begin van lockdown had ik niet eens een bureau thuis’

  Als starter sta je normaal al voor uitdagingen genoeg, maar zeker als je tijdens een pandemie voor het eerst aan de bak moet zien te komen. VCP Young Professionals, de jongerenorganisatie van vakbond VCP, vroeg onlangs aandacht voor deze groep werkenden, die tussen wal en schip dreigt te vallen. Drie starters op de arbeidsmarkt vertellen over hun ervaringen van het afgelopen jaar. ,,Uiteindelijk bracht ik zestien uur per dag in dezelfde ruimte door.’’
 1. Militair afscheid voor kapitein Tom Moore die met rollator miljoenen ophaalde
  Play

  Militair afscheid voor kapitein Tom Moore die met rollator miljoenen ophaalde

 2. Heftige beelden van protesten tegen staatsgreep Myanmar: drie doden en gewonden
  Play

  Heftige beelden van protesten tegen staats­greep Myanmar: drie doden en gewonden