Kabinet faalt met wanhoopspoging om alsnog dividendbelasting af te schaffen

VIDEODemissionair minister Stef Blok (Economische Zaken, VVD) en staatssecretaris Hans Vijlbrief (Financiën, D66) hebben gisteren een mislukte poging gedaan om de dividendbelasting alsnog af te schaffen. Ze hoopten daarmee Shell voor Nederland te behouden.

60 reacties

 • Jan Zomers

  6 maanden geleden
  De dividendbelasting is niet het grootste probleem. De klimaateisen worden in NL dermate streng dat veel grote bedrijven zullen vertrekken.
 • john de graaf

  6 maanden geleden
  Het zinkende schip verlaten! Ik kan Shell wel begrijpen
 • Christina Tache

  6 maanden geleden
  Sven hornis eerste reactie. Dat dus. Voor niets is er geld maar dan ineens…. En de zorg maar afschepen. Nou gun het meer die ic verpleegkundige dan shell
 • J Diepeveen

  6 maanden geleden
  Rutte is er niet blij mee ,Nederland is niet blij met Rutte . En er zullen nog meer bedrijven volgen na Shell.
 • Ronald Wingerde

  6 maanden geleden
  Economie is een onbegrijpelijk vak voor de meeste schreeuwers in dit land. Helaas wordt er teveel geluisterd naar dit soort figuren en ook helaas niet alleen op economisch gebied. Dit is wat er van komt als je je hoofd laat hangen naar de mening van de allergrootste schreeuwers. Helaas zijn dit ook degene die het land kapot maken.
 1. Ook telefoonverkeer hoort controleerbaar te zijn
  commentaar
  22

  Ook telefoon­ver­keer hoort controleer­baar te zijn

  Mark Rutte woont al bijna dertig jaar in hetzelfde appartement, zweert nog bij zijn oude Saab en gebruikte tot voor kort nog een ouderwetse mobiele telefoon waarmee hij niet op internet kon. Onlangs moest hij een nieuwe televisie kopen, omdat zijn oude beeldbuis het moderne tv-signaal niet meer kon verwerken. Het is juist die hang naar ‘alles bij het oude laten’ die Rutte nu in de problemen brengt, schrijft politiek verslaggever Hans van Soest in dit commentaar.
 2. Laten we niet wéér te vroeg denken dat corona voorbij is
  40

  Laten we niet wéér te vroeg denken dat corona voorbij is

  Langzamerhand is iedereen aan het wennen aan een wereld zonder coronamaatregelen. Het aantal mensen dat nog vrijwillig mondkapjes draagt in het openbaar vervoer zie je elke dag afnemen, de schroom om weer handen te schudden verdwijnt en belangrijker nog: het aantal nieuwe coronapatiënten in ziekenhuizen is afgenomen tot een minimum. En toch is er alle reden waakzaam te blijven, schrijft politiek verslaggever Hans van Soest in dit commentaar.