Kabinet gaat voortaan over lockdownmaatregelen in de regio, niet de burgemeesters

VideoBurgemeesters gaan komend najaar niet langer zelf over de lockdownregels. Als het coronavirus alsnog flink oplaait, gaat het kabinet per regio lockdownregels afkondigen. Vorig jaar mochten burgemeesters daarover zelf beslissen, maar dat gebeurde niet waardoor actie te laat kwam. 

8 reacties

 • Chris Eskes

  1 maand geleden
  Normaliter zou je geneigd zijn te zeggen dat het onbegrijpelijk is dat dit niet van het begin af aan zo was, maar na het foutencircus van met name minister de Jonge die zeer ingrijpend waren ben ik daar minder zeker over. Er is nauwelijks een beslissing geweest die goed werkte en dan zou ik nu vertrouwen moeten hebben in deze man? Nou niet echt!
 • Hans Stek

  1 maand geleden
  Zanger Gene is volgens mij in het normale leven gastheer/entertainer bij partyboot Fortuna. Erg leuk 👍🏻
 • Paul J

  1 maand geleden
  Dit werd al gezegd dat zou gebeuren mid vorig jaar. Alles naar de centrale overheid, lokale bestuurders worden buiten spel gezet, allemaal onder mom van 'het is beter en makkelijker'. Heb niets gemerkt dat het lokaal slecht ging, maar wel achterlijk dat men heel NL op slot gooide voor uitbraak in 1 provincie. Men moet meer luisteren naar anderen dan alleen RIVM en OMT
 • JOHN MULDER

  1 maand geleden
  John Mulder De veiligheidsrisico’s zijn op vele terreinen te machtig geworden. De voorzitters zijn een soort super burgemeesters. Een grondige herbezinning op de veiligheidsregio’s is gewenst.
 • Chris Eskes

  1 maand geleden
  Blijft toch een vreemd vaccin, je zou toch denken dat nu de meerderheid het vaccin heeft gekregen dat we beschermd zijn. Zo hebben we toch ook polio en de pokken overwonnen en uitgebannen? Mensen die niet gevaccineerd zijn hebben daar zelf voor gekozen maar vormen een minderheid en wie zijn billen brandt moet op de blaren zitten. De vergaande maatregelen zijn op zijn minst discutabel en gaan veel te ver.
 1. Grapperhaus wil doxing strafbaar stellen: maximaal jaar cel voor intimidatie door delen privégegevens
  17

  Grapper­haus wil doxing strafbaar stellen: maximaal jaar cel voor intimida­tie door delen privégege­vens

  Demissionair minister van Justitie en Veiligheid, Ferd Grapperhaus, wil het delen van privégegevens om iemand te intimideren strafbaar stellen en komt daartoe met een wetsvoorstel. Hij wil dat er een maximale gevangenisstraf van één jaar komt op het verstrekken, verspreiden of anderszins ter beschikking stellen van identificerende persoonsgegevens met het doel iemand bang te maken.