Kabinet gaat voortaan over lockdownmaatregelen in de regio, niet de burgemeesters

VideoBurgemeesters gaan komend najaar niet langer zelf over de lockdownregels. Als het coronavirus alsnog flink oplaait, gaat het kabinet per regio lockdownregels afkondigen. Vorig jaar mochten burgemeesters daarover zelf beslissen, maar dat gebeurde niet waardoor actie te laat kwam. 

8 reacties

 • Chris Eskes

  1 jaar geleden
  Normaliter zou je geneigd zijn te zeggen dat het onbegrijpelijk is dat dit niet van het begin af aan zo was, maar na het foutencircus van met name minister de Jonge die zeer ingrijpend waren ben ik daar minder zeker over. Er is nauwelijks een beslissing geweest die goed werkte en dan zou ik nu vertrouwen moeten hebben in deze man? Nou niet echt!
 • hans van der Stek

  1 jaar geleden
  Zanger Gene is volgens mij in het normale leven gastheer/entertainer bij partyboot Fortuna. Erg leuk 👍🏻
 • Paul de Jong

  1 jaar geleden
  Dit werd al gezegd dat zou gebeuren mid vorig jaar. Alles naar de centrale overheid, lokale bestuurders worden buiten spel gezet, allemaal onder mom van 'het is beter en makkelijker'. Heb niets gemerkt dat het lokaal slecht ging, maar wel achterlijk dat men heel NL op slot gooide voor uitbraak in 1 provincie. Men moet meer luisteren naar anderen dan alleen RIVM en OMT
 • JOHN MULDER

  1 jaar geleden
  John Mulder De veiligheidsrisico’s zijn op vele terreinen te machtig geworden. De voorzitters zijn een soort super burgemeesters. Een grondige herbezinning op de veiligheidsregio’s is gewenst.
 • Chris Eskes

  1 jaar geleden
  Blijft toch een vreemd vaccin, je zou toch denken dat nu de meerderheid het vaccin heeft gekregen dat we beschermd zijn. Zo hebben we toch ook polio en de pokken overwonnen en uitgebannen? Mensen die niet gevaccineerd zijn hebben daar zelf voor gekozen maar vormen een minderheid en wie zijn billen brandt moet op de blaren zitten. De vergaande maatregelen zijn op zijn minst discutabel en gaan veel te ver.