Kabinet grijpt nog sneller in: accijns op brandstof al vanaf 1 april omlaag

Video'sHet kabinet gaat al vanaf 1 april de accijnzen voor brandstof verlagen. Gisteren lag nog het plan op tafel dat vanaf 1 juli te doen, maar het blijkt nog eerder te kunnen. Ook de btw op de energierekening wordt verlaagd, die verandering gaat wel op 1 juli in. Dat meldt het kabinet.

26 reacties

 • M Dirkzwager

  3 maanden geleden
  En de motorrijtuig belasting voor dieselauto's van 3x die voor benzineauto's laten ze wel zo??? Heel bijzonder. Qua milieu zit er bijna geen verschil tussen een benzine en een moderne diesel.
 • Martin Geuzinge

  4 maanden geleden
  Het draait alleen maar om verlaging van BTW op brandstof, bezine-accijnsen en enrgieverbruik, een leuk klein doekje voor het bloeden waar echter het grootste gedeelte van de noodlijdende arbeidersklasse NIETS aan heeft. Er moet brood op de plank komen in de ruimste zin van het woord. Per 1 April 'n eenmalige uitkering van 1000 euro per gezin en 500 euro voor alleenstanden en daar aan gekoppeld verhoging van minimumloon en AOW ook per direct. Haal die stikstof-milieu-pot van 60 miljard maar leeg.
 • H.T. S

  4 maanden geleden
  17 cent per liter,nou dat helpt (niet echt) en minima hebben niet eens een auto.Btw op energie van 21 naar 9% helpt wel,MAAR pas vanaf JULI!. Dan is het ZOMER en heb je geen CV aan.Het moet NU,voordat we in de schulden komen en naar de voedselbank moeten.OOK btw op boodschappen naar 9%.Belasting omhoog kan met 1 druk op de knop per direct,maar iets terug naar de burger kost maanden zo geen jaren.Het blijven grote graaiers.5 miljard extra binnen door hoge prijzen,dus meer btw!Geef terug. HT Swier
 • Jos Daams

  4 maanden geleden
  De overheid zegt dat deze maatregel 2.8 miljard euro kost. Volgens mij is dit fout. Het brengt 2.8 euro minder geld op. En nog steeds verdient de overheid dan extra aan de gestegen energie prijzen. Veel meer dan was begroot. Maar ja, De overheid heeft altijd een schreeuwend tekort aan geld.
 • Chris Eskes

  4 maanden geleden
  Om doodziek van te worden, de "minima" worden wéér in de watten gelegd. Let wel; iemand met alleen AOW valt onder de minima, iemand die zijn hele werkende leven heeft betaald aan een pensioenfonds komt daar met zijn kleine pensioentje net boven en grijpt keer op keer mis. Op die manier wordt je dus gestraft voor verantwoordelijk gedrag en flierefluiters beloont.