Koning Willem-Alexander, koningin Maxima, kroonprinses Amalia, prinses Alexia en prinses Ariane tijdens de zomerfotosessie bij Paleis Huis ten Bosch.
Volledig scherm
Koning Willem-Alexander, koningin Maxima, kroonprinses Amalia, prinses Alexia en prinses Ariane tijdens de zomerfotosessie bij Paleis Huis ten Bosch. © ANP

Kabinet heeft geen bezwaar tegen homohuwelijk troonopvolger

UpdateHet kabinet ziet geen bezwaren als de troonopvolger wil trouwen met een persoon van hetzelfde geslacht. Dat schrijft demissionair premier Mark Rutte als antwoord op vragen van de VVD en PvdA. Hij wil niet ingaan op de troonopvolging door mogelijke kinderen die in dat huwelijk kunnen worden geboren.

19 reacties

 • van Bergen

  2 maanden geleden
  @Ria Verkuijl, Scherp opgemerkt, compliment! Natuurlijk kun je dit aan Claudia de Breij linken. Kijk maar eens naar haar verleden . .
 • Ria Verkuijl

  2 maanden geleden
  Vreemd dat een demissionair kabinet hier (voorbarige) uitspraken over doet. En waar komt deze gossip vandaan? Omdat Claudia de Breij Amalia heeft geïnterviewd voor haar boek?
 • Karentje vl

  2 maanden geleden
  Nou en, als onze kroonprinses wel of niet lesbisch zou zijn. Misschien ziet ze dit júist als dé uitweg van haar steeds minder populaire toekomstige ‘taak’ als toekomstig koningin. Misschien dat we daarom wel steeds meer berichten over Prinses Alexia te horen krijgen (die net als haar vader en de Spaanse kroonprinses naar Wales gaat).
 • Tuur Claessens

  2 maanden geleden
  Misschien heeft deze berichtgeving wel iets te maken met het herstellen van het beschadigde imago van ons Koningshuis. Heb overigens het idee dat Amalia liever een "gewone" baan zou wensen dan in de toekomst Koningin der Nederlanden worden. Geef haar nog gelijk ook. Ik, en u ook misschien, ben blij met ons Koningshuis. We maken allemaal wel eens fouten en dat is voor onze Willem en zijn echtgenote niet anders. Op naar 27 april 2022 en vieren we met elkaar hopelijk, zonder corona weer Koningsdag.
 • Aarts-Kwetters

  2 maanden geleden
  Waarom is dit van belang en zijn hier mee bezig? Meisje moet nog 18 worden en nu al meerdere malen bestempeld. Laat met Rust dat pestgedrag en mededelingen ophef nieuws mensen laat dat meisje met rust ga aan het werk met zorgdragen dat er nieuws is wat nieuws is en brainstorm het volk en zeker het meisje niet zoveel pijn bezorgen waarom