Kabinet heeft reclamecampagne ‘op de plank liggen’ voor het geval het gas op raakt

videoHet kabinet heeft een reclamecampagne klaarliggen voor het geval er een tekort aan gas ontstaat. Die moet Nederlanders uitleggen ‘hoe we met z’n allen een beetje zuinig met ons gas om kunnen gaan’. ,,Dat is voor een situatie van nood.”

81 reacties

 • Ruud van de Kroeg

  1 jaar geleden
  Ik heb in mijn huiskamer maar een vuurkorf neergezet om het een beetje warm te krijgen. Sorry buren voor de rookontwikkeling of overlast.
 • Maria Yvonne Franssen

  1 jaar geleden
  Reclamecampagne hoe we een 'beetje' zuinig met gas kunnen omgaan? Volgens mij heeft half Nederland de CV niet aan gehad deze winter en de rest nauwelijks. Zelf kook en stook ik al elektrisch. Beter lijkt het mij, om geen olie op het vuur te gooien, zodat de gaskraan wordt dichtgezet.
 • jan van Blitterswijk

  1 jaar geleden
  @Paul Slinger, ben halverwege de kern van uw betoog kwijt. Welk gasnetwerk bedoelt u? Het winnen van gas uit het Groningergasveld wordt terecht afgebouwd omwille de veiligheid van onze Groningse landgenoten. Voorlopig stroomt het Russische gas conform afspraak nog steeds naar behoefte door mijn gasmeter.
 • Piet Ursem

  1 jaar geleden
  Zie ook mijn vorige reactie, waarbij ik aangeef om te gaan voor isolatie en schone hernieuwbare energie! Ik blijf me verbazen dat veel regeerders op de oude weg blijven van onbeperkt gasgebruik en niks willen met reductie en hernieuwbare energie! Gas kost geld en je komt geen stap verder in de oplossing. Wel eens nagedacht wat er zou gebeuren als onze uitgaven voor aankoop van gas, kolen en olie in onze eigen economie blijft! Geef iemand een vis en hij heeft vandaag te eten, geef een hengel en?
 • Julia van Damme

  1 jaar geleden
  @Paul Slinger: Groningen is zeker erg ver van uw bed?