Minister Rob Jetten (Klimaat en Energie).
Volledig scherm
Minister Rob Jetten (Klimaat en Energie). © ANP

Kabinet is niet blij met uitgelekt nieuws over kerncentrale in Zeeland en stelt besluit uit

Het kabinet hakt vrijdag nog niet de knoop door over de mogelijke bouw van twee nieuwe kerncentrales bij Borssele. De ministerraad stelt het besluit waarschijnlijk uit omdat er gelekt is, volgens diverse bronnen.

46 reacties

 • eduard jacobs

  2 maanden geleden
  Top in Frankrijk zijn ze allang meerdere kleine centrales aan het bouwen, milieuvriendelijker , en om niet afhankelijk te worden van buurlanden , zonnepanelen gho hoe doe je dat met alle appartementen,? Kleine centrales bieden ook meer werkgelegenheid en zekerheid voor energie !
 • J. Schottelndreier

  2 maanden geleden
  Dure domheid die kerncentrales. Geen bedrijf wil de verantwoordelijkheid dragen, dus op kosten van de belastingbetaler. Zon en wind zijn al goedkoper en dat neemt toe. Kernenergie wordt alleen maar duurder. Voor dat geld isoleer je heel NL en bespaar je veel ellende plus 100.000 jaar radioactiviteit.
 • Andre Eggerding

  2 maanden geleden
  Waarom moet lekken voor uitstel zorgen?
 • Rob Tansel

  2 maanden geleden
  Een stap terug doen zou ons sieren, maar ja, zo zitten mensen niet in elkaar. We hebben recht op alle zorg, op laveloos en/of doorrookt door het leven gaan, recht op bier en plezier, op kinderen, graag veel, met allemaal recht op een eigen auto. We werken er toch voor? Maar voor iedere cent die wij meer willen, betalen we ook meer. Het leven is geven en nemen, zo moeten we ook met de aarde omgaan. Fossiele brandstoffen raken op. Dus kom nu met kernenergie! Maar dan moeten we wel compenseren!!!
 • Roel de Lange

  2 maanden geleden
  Het enige wat beter bestand is tegen lekken zijn goede en prima kerncentrales Robbie!