Kabinet is om: zorgpersoneel krijgt meer loon, maar rekening komt niet bij bedrijfsleven

videoHet demissionaire kabinet trekt alsnog 675 miljoen euro uit voor extra zorgsalarissen. Maar bedrijven draaien daar vooralsnog niet voor op, terwijl de Tweede Kamer daar in meerderheid om vraagt. Wel stijgt de zorgpremie met 13 euro per jaar om de loonstijging deels te dekken. 

75 reacties

 • Jan Hal

  1 jaar geleden
  Als zorgverlener wordt ik hier boos om. Stemming makerij! Ooit gehoord dat belastingen omhoog gaan in onderwijs personeel meer te kunnen betalen? Dit is uitspelen van de bevolking tegen zorg personeel en voor dat personeel ook nog eens een sigaar uit eigen doos! Het gewone volk moet ervoor opdraaien blijkbaar...!! Vanuit vennootschap belasting zou beter zijn! Als ik die stomme rotcenten alleen kan krijgen over de rug van Jan met de pet dan hoef ik het niet. Waardering is ver te zoeken!!
 • Sandrina Meier

  1 jaar geleden
  Volgens mijn berekening gaat de Premie er volgend jaar met zo’n honderd euro duurder worden. Dus niks geen verlaging maar een verhoging, hoe moet er dan volgens onze regering al die potjes gevuld worden van de zogenaamde sigaren uit eigen doos! Nee Nederland wordt onbetaalbaar voor de gewone man, alleen de Elite kan hier nog wonen en leven! En dat is precies waar ons kabinet op uit is.
 • Lisa visser

  1 jaar geleden
  Schaf alle toeslagen af en verlaag de loonbelasting. Iedereen die werkt wordt dan beloont en gaat er op vooruit. Niet alleen de zorg.
 • geert postmus

  1 jaar geleden
  Onze zorgpremie is om de mensen van de zorgverzekeraars te betalen, de werkelijke zorgkosten komen uit een pot belastinggeld, die door de verzekeraars beheerd worden. Hoe krom kan het zijn in Nederland.
 • Henry Janssen

  1 jaar geleden
  Zal onderhand is tijd worden gewoon schandalig wat voor hongerloontje ze krijgen. En dan moet je het is vergelijken met wat de leraren krijgen die verdien meer vanaf dag één en die durven er nog geld bij te vragen gewoon schandalig ze moeten is een week met de verpleegkundigen meelopen dan weten ze wat die voor hun loon moeten doen. Leraren die zelf niks meer kunnen zonder computer.