Kabinet is om: zorgpersoneel krijgt meer loon, maar rekening komt niet bij bedrijfsleven

videoHet demissionaire kabinet trekt alsnog 675 miljoen euro uit voor extra zorgsalarissen. Maar bedrijven draaien daar vooralsnog niet voor op, terwijl de Tweede Kamer daar in meerderheid om vraagt. Wel stijgt de zorgpremie met 13 euro per jaar om de loonstijging deels te dekken. 

79 reacties

 • Jan Hal

  4 weken geleden
  Als zorgverlener wordt ik hier boos om. Stemming makerij! Ooit gehoord dat belastingen omhoog gaan in onderwijs personeel meer te kunnen betalen? Dit is uitspelen van de bevolking tegen zorg personeel en voor dat personeel ook nog eens een sigaar uit eigen doos! Het gewone volk moet ervoor opdraaien blijkbaar...!! Vanuit vennootschap belasting zou beter zijn! Als ik die stomme rotcenten alleen kan krijgen over de rug van Jan met de pet dan hoef ik het niet. Waardering is ver te zoeken!!
 • Sandrina Meier

  4 weken geleden
  Volgens mijn berekening gaat de Premie er volgend jaar met zo’n honderd euro duurder worden. Dus niks geen verlaging maar een verhoging, hoe moet er dan volgens onze regering al die potjes gevuld worden van de zogenaamde sigaren uit eigen doos! Nee Nederland wordt onbetaalbaar voor de gewone man, alleen de Elite kan hier nog wonen en leven! En dat is precies waar ons kabinet op uit is.
 • Lisa visser

  4 weken geleden
  Schaf alle toeslagen af en verlaag de loonbelasting. Iedereen die werkt wordt dan beloont en gaat er op vooruit. Niet alleen de zorg.
 • Marco S. Zelf

  1 maand geleden
  Ik vind het uitstekend dat er een loonsverhoging voor hen komt. Als ik daar €13 voor moet betalen dan doe ik dat graag, onder de voorwaarde dat het ook écht bij -hen- terecht komt. Er zijn al zoveel ‘belastingen’ die niet uitgegeven worden aan waar ze voor ingesteld zijn! Tegelijkertijd besef ik mij ook dat dit niet voor iedereen gemakkelijk is om te betalen. Als je iedere maand al een beetje tekort komt, dan wordt het er volgend jaar echt niet gemakkelijker op. iedereen wordt uitgezogen.
 • geert postmus

  1 maand geleden
  Onze zorgpremie is om de mensen van de zorgverzekeraars te betalen, de werkelijke zorgkosten komen uit een pot belastinggeld, die door de verzekeraars beheerd worden. Hoe krom kan het zijn in Nederland.