Kabinet koerst af op avondklok van uur later

VideoHet kabinet stevent af op inkorting van de avondklok met een uur. Burgemeesters pleiten ervoor dat het straatverbod om 22.00 uur moet ingaan, op het Binnenhof lijkt daarvoor genoeg steun.

73 reacties

 • Engel

  7 maanden geleden
  Avondklok moet op 21.00 uur blijven anders is alles voor niks geweest.
 • Frans Stekelenburg

  7 maanden geleden
  Zoethoudertje, voor het volk, dat zich gedwee dom laat houden.
 • Pieter Zeeuw

  7 maanden geleden
  Een “acuut gevaar voor de Volksgezondheid” is nodig om de Tijdelijke Wet Covid-19 (TWM) per 1 juni nog rechtsgrond te geven: Vrijheidsbeperkingen; avondklok, verplichte mondkapjes, 1.5 meter en van alles preventief sluiten om contacten te vermijden. Per 1 juni kan de TWM niet verlengd worden. Kwetsbaren zijn tegen die tijd gevaccineerd en andere groepen liggen dan op stoom. Er is meer Profylaxe die een infectie milder doet verlopen en de zomer is geen SARS seizoen. Niet versoepelen maar stoppen!
 • Sander de Kool

  7 maanden geleden
  Marijke Pel, het is natuurlijk lastig vergelijken met een griepperiode. Want die duurt nooit een jaar maar een paar maanden en is altijd zonder extra maatregelen. Nu liggen er MET zware extra maatregelen al heel lang meer dan 500 COVID patiënten op de IC, nog afgezien van de standaard ziekenhuisopname met COVID. Dus als we uw redenering volgen, moeten de maatregelen iig nog blijven, zoals het OMT ook zegt.
 • Ina Blok

  7 maanden geleden
  Damme, daar sta ik voor 100 % achter. Zolang deze mensen dit niet inzien, blijven ze andere mensen besmetten. Je hoeft je niet ziek te voelen om toch corona te hebben.