Ferd Grapperhaus, demissionair minister van Justitie en Veiligheid.
Volledig scherm
Ferd Grapperhaus, demissionair minister van Justitie en Veiligheid. © ANP

Kabinet koerst op verlenging avondklok: ‘mensen groeien mee met maatregel’

LOCKDOWNDe avondklok wordt na half maart verlengd, ook om eventuele andere versoepelingen mogelijk te maken, verwachten ingewijden. Een gedeeltelijke heropening van het hoger onderwijs en iets meer ruimte voor detailhandel lijken het hoogst haalbare, voor terrassenopening dreigt weinig ruimte te zijn. Dit weekeinde hakt het kabinet de knoop door. 

131 reacties

 • Ben Hummelink

  2 jaar geleden
  De Hr.Grappenhaus, hij weet schijnbaar niet wat er leeft, hij noemt anderen Aso, maar blijft wel zitten op het pluse, terwijl een beetje fatsoen was opstappen!
 • Martina

  2 jaar geleden
  Als alleenstaande ouder die werkzaam is in de zorg ben ik geacht naar werk te komen, ook avonddiensten, maar door die avondklok kan ik geen oppas laten komen, en haal ik de kinderen op. Het zou eerst maar 2 wk zijn schandalig
 • Aad Vermeulen

  2 jaar geleden
  Ik heb 2 zonen in eeninstelling voor mensen met een verstandelijke beperking wonen. Deze kwamen vóór de Lockdown op zeer regelmatige tijden gezamelijk naar huis voor een weekeinde. Nu mogen zij door deze maatregelen slechts één voor één naar huis komen. Dat valt aan ons als ouders niet uit te leggen, maar aan onze twee mannen al helemaal niet. Hun geestelijke gezondheid gaat zienderogen achteruit. Bedankt, mijnheer Rutte. Mijn stem kan je vergeten.
 • c Kruk

  2 jaar geleden
  De mensen groeien niet mee met de maatregelen maar de mensen willen geen boete... Die kale mafketel kan banalers roepen maar dat is gewoon niet waar. De mensen willen geen boetes.
 • Jan Brundel

  2 jaar geleden
  De mensen die geen last van deze beperking hebben, denken alleen maar aan zich zelf en de politici in Den Haag zijn helemaal de weg kwijt, 1 grote liegende en bedriegende bende, ze moeten zich schamen. Er is veel draagvlak voor de avondklok zegt Grapperwaus die constant blundert, van welke planeet komt hij vandaan. Die avondklok heeft lang genoeg geduurd en is een veel te zware beperking ik voel mij als een gevange in mijn eigen huis en ben zeker niet de enige, en van corona komen we nooit af.