Franc Weerwind, minister voor Rechtsbescherming komt aan op het Binnenhof voorafgaand aan de ministerraad.
Volledig scherm
Franc Weerwind, minister voor Rechtsbescherming komt aan op het Binnenhof voorafgaand aan de ministerraad. © ANP

Kabinet komt met maatregelen tegen zware criminelen in EBI

Om te voorkomen dat criminele kopstukken misdrijven plannen vanuit de gevangenis, komt het kabinet met extra maatregelen. De zwaarste criminelen in de EBI mogen straks nog maar één keer per week bellen en één bezoeker ontvangen, ook wordt de wet gewijzigd zodat communicatie helemaal verboden kan worden.

79 reacties

 • Sander de Koning

  2 maanden geleden
  @Jacquweliene groot gelijk .Tip voor de slapers in DenHaag: Loopjongens naar de Filipijnen brengen en daar de bak in,dat werkt daar wel. Zware criminelen geen contact met niemand niet en eenzaam opsluiten, dan zijn we er zo van af. Want ze hebben in mijn optiek geen rechten !!!
 • Wim van Zuilekom

  2 maanden geleden
  Dankzij 12 jaar Rutte met zijn "beste kabinet sinds WOII" staan we wereldwijd bekend als "Het land van gekke Henkie" !
 • Rijn van Dijk

  2 maanden geleden
  Wat een onvoorstelbare naïviteit weer van Franc Weerwind. Zware criminelen mogen nog maar één keer per week bellen en nog maar één bezoeker per week ontvangen. Dat is zo ongeveer hetzelfde als je mag per week wel drie mensen vermoorden maar niet op één dag.
 • H.C Otten

  2 maanden geleden
  De hier voorgestelde beperkingen zijn geen afdoende maatregelen i.v.b met verscherpte beveiliging. Het is eerder een beperking t.av. communicatie tussen personen maar de mogelijkheid van enige overdracht blijft aanwezig. Met een 25 jarig dienstverband in deze subcultuur zeg ik dat de discussies tijdens het bezoek hoorbaar gecontroleerd moeten kunnen worden door een ambtenaar die zich in een ander vertrek bevindt. Bij enige afwijking vd regel dient het bezoek meteen onderbroken te worden.
 • Ruben Castro

  2 maanden geleden
  Als dit de EBI is, is een normaal gevangenis een hotel. Wie gaat mee crimineeltje spelen?