Kabinet legt het uitgaansleven aan banden: ‘We moeten de besmettingen afremmen’

VideoHet kabinet trapt op de rem: om het coronavirus terug te dringen gaat het uitgaansleven weer flink aan banden. Dat heeft demissionair premier Mark Rutte zojuist bekend gemaakt. Hij vindt niet dat het kabinet drie weken geleden te snel heeft versoepeld: ,,De toename van het aantal besmettingen gaat sneller dan we hadden ingeschat.”

190 reacties

 • Norbert Schooten

  1 jaar geleden
  Rutte en de Jonge hebben hun best gedaan, bij hun ligt het probleem niet, ze hebben alleen te snel versoepeld. Het probleem ligt bij de mensen die zich niet aan de regels houden. En bij diegene die alleen maar willen feesten en uitgaan zonder afstand te houden.
 • Clemens OS

  1 jaar geleden
  Weg met deze twee lachende scheerkwasten. Dit land en haar inwoners zijn toe aan een heldere, consistente, verstandige en open aansturing. Dat gedraai, gelieg en zwalkend beleid zijn we spuugzat. Deze 2 jokers staan model voor dit destructieve beleid.
 • C.F. Luijsterburg

  1 jaar geleden
  Rutte en De Jonge moeten eens ophouden met telkens de schuld bij anderen te leggen. Als ze hadden gezorgd voor een goed vaccinatiebeleid dan was dit probleem beheersbaar gebleven. De Jonge moet eens ophouden met zijn belachelijke opmerkingen zoals “dance met Jansen” hierdoor zet hij juist jongeren op het verkeerde pad. Dit kabinet moet z.s.m. verdwijnen anders komen we er nooit vanaf. Een nieuw kabinet zonder Rutte en De Jonge en de huidige kabinetsleden is het enige dat uitkomst kan bieden.
 • Maria Yvonne Franssen

  1 jaar geleden
  Jongeren gaan naar huis en steken anderen thuis aan en in no-time is iedereen die vatbaar is weer besmet. De toename nu vooral onder uitgaande jongeren, toont slechts aan, dat dicht op elkaar staan in binnenruimten, schreeuwend en met bierglazen in hand, nog steeds het beste concept is, om virussen massaal over te dragen. Het is te hopen dat de vaccinaties de gewenste groepsimmuniteit tot stand brengen. Voorlopig draag ik in openbare ruimten nog steeds een mondkapje en mijd ik het uitgaansleven.
 • Frank vd Berg

  1 jaar geleden
  Zouden er echt nog mensen zijn die enig geloof hechten aan dit komische demissionaire duo Mark & Hugo ?