Kabinet met PvdA en GroenLinks komt dichterbij: links duo wil in één onderhandelingsteam

VIDEOVVD en D66 koersen af op kabinetsonderhandelingen met CDA, PvdA en GroenLinks. Het linkse duo lijkt bereid om met één onderhandelingsteam - zonder secondanten - aan te schuiven. Bovendien wordt gedacht aan meer concessies door PvdA en GroenLinks, om zo VVD en CDA te verleiden tot samenwerking.

72 reacties

 • Theo de Brouwer

  2 jaar geleden
  Het kiezersvolk word wederom belazerd en opzij gezet. Hier helpt alleen maar nieuwe verkiezingen en de grootste partijen vormen een nieuw kabinet, ZONDER uitsluitingen.
 • Hans Laats

  2 jaar geleden
  Hans Laats. PvdA en GL , 1 formatieblok😞. Wat houd dit in, is het fusie en als het zo is, wie is dan de partijleider van deze formatieblok c.q fusie en zal er 1 partij zijn maar onder welk partijnaam. Lijk mij mogelijk met een naam PvdaGl😲. Het lijkt mij sterk dat de leden hiermee eens zijn. Dit scenario gedoemd te mislukken. PvdA en GL hebben de SP reeds eerder uitgesloten, op een zijspoor gezet.
 • Yoshua Kreukniet

  2 jaar geleden
  Fijn om te lezen dat bijna alle reacties klachten na 11 jaar Rutte zijn. Hoogste tijd om GL, PVDA, SP te laten regeren. We hadden al gasloos moeten zijn. Nu weer ellende met veel Nederlanders die in Afghanistan vakantie vieren, regering reageert te laat en te traag om Nederlanders te evacueren, laat staan de vele Afghaanse families te voor ons hebben gewerkt. Turkije en Griekse eilanden zitten veel Afghanen vast! Rutte, Kaag frustreren al 5 jaar vluchtelingen te halen uit Libië en Griekenland.
 • Marcel Storms

  2 jaar geleden
  Duidelijk dat het volk, wij dus, rechts gekozen hebben. Met VVD als grootste hebben zij het recht en de plicht een kabinet te vormen met overwegend de rechtse partijen. Dior het vooraf uitsluiten van partijen heeft Rutte (bewust?) aangestuurd op de dan enige mogelijkheid om te regeren met linkse partijen. Nu ben je overgeleverd aan, god betere het, de PvdA en GL en dat omdat mw Kaag dat eist. Jammer dan heer Rutte: kom tot de realiteit en zorg voor een rechts kabinet exclusief D66 dan maar
 • Breuring

  2 jaar geleden
  De VVD en GroenLinks samen in 1 kabinet? Ik zie de verbaasde gezichten van de VVD- achterban al voor me. Vooral degene die ooit nog op Wiegel of Bolkenstein gestemd hebben, gaan niet direct aan de polonaise beginnen. Ook de GroenLinks achterban zal niet zitten te wachten op een dergelijke coalitie. Jesse Klaver verkoopt nog zijn eigen ziel om in het kabinet plaats te nemen en dat zal de partij duur betaald krijgen. Meer stemmen op rechts en links neemt het voortouw. Het kan verkeren… G. Breuring