Minister-president Mark Rutte op de tweede dag van de Algemene Politieke Beschouwingen.
Volledig scherm
Minister-president Mark Rutte op de tweede dag van de Algemene Politieke Beschouwingen. © ANP/Bart Maat

Kabinet moet aan de slag met wensenlijst Kamer: flinke huurverlaging en extra energiecompensatie

Met een lang wensenlijstje stuurt de Tweede Kamer het kabinet op pad na twee volle dagen debat. Het parlement eist een stevige huurverlaging voor tochtige huizen, extra energiecompensatieregelingen voor ondernemers en verenigingen, gratis schoollunches en een voltijdsbonus tegen personeelstekorten.

86 reacties

 • Roel de Lange

  5 dagen geleden
  Een miljoen mensen hebben hun geld veilig op spaarrekeningen staan voor extra aanvulling op AOW en pensioen waar ze hard voor gewerkt hebben en IB over betaald hebben en niet durfden te beleggen ivm onzekerheid en risico. Ze vertrouwden op de overheid op art1 grondwet gelijke behandeling en belastingwet gelijkheidsbeginsel. Via de spaartaks is er voor miljarden geroofd door Kaag als minister van financiën vanaf 2017 tot heden! VVD staatssecretaris van Rij liet zich ringeloren door D66! Schande
 • chris meerman

  5 dagen geleden
  Het is simpel Stem in maart 2023 alleen op PVV groep haga BBB ja21 FvD SP sgp maak hun groot dan maak je een front
 • J Vergouwen

  6 dagen geleden
  Voor Rutte is "verstoring van de (energie)markt" kennelijk heilig en het voorkomen daarvan topprioriteit. Gezien het handelen van Rutte zelfs belangrijker dan de "bestaanszekerheid van het volk", welke notabene genoemd staat in artikel 20 van onze grondwet. Dit in tegenstelling tot "verstoring van de markt", dat in geen enkele wet genoemd staat. Desondanks laat Rutte, als verantwoordelijk premier, zijn bevolking verrekken om de energiebedrijven en hun reeds vermogende aandeelhouders te spekken.
 • E.M.C. Beumer

  6 dagen geleden
  @Hans Laats, Het begon inderdaad allemaal met Paars I: PvdA, VVD en D66, aangevoerd door balkonschreeuwer Wim Kok. Die eens zo rooie rakker van het FNV gooide zo al zijn voormalige zogenaamde principes overboord om samen met VVD en D666 voor het eerst een kabinet zonder Christenen te realiseren. Tjonge wat een overwinning! Daarvoor wilde Kok al zijn voormalige principes wel radicaal weggooien! En daarmee begon tevens het privatiseren van alles, de grote wens van VVD en D66. Nu de ellende.
 • Hans Laats

  6 dagen geleden
  Hans Laats. @ E.M.C. Beumer, juist. Het Paarse Kabinet heeft de gang naar Privatisering en Marktwerking in gang gezet.Het was de VVD,CDA,PvdA ,D66 of was het GL en nu CU. Terug gaan naar Nationalisering zal niet gebeuren want dan verzet zicht de Multinationals, Aandeelhouders, Energiebedrijven en de Zorgverzekeraars ect. daar zij hun inkomsten dalen.