Een gaswinnings- en gasbehandelingslocatie van de Nederlandse Aardoliemaatschappij.
Volledig scherm
Een gaswinnings- en gasbehandelingslocatie van de Nederlandse Aardoliemaatschappij. © ANP

Kabinet trekt portemonnee om wintervoorraad gas beter te vullen

Het kabinet wil de gasberging Bergermeer in Noord-Holland veel verder vullen voor het komende winterseizoen dan aanvankelijk de bedoeling was. Het doel gaat omhoog van 68 procent naar 90 procent. Om dat te bereiken is een extra subsidiebedrag van 210 miljoen euro beschikbaar, meldt energieminister Rob Jetten.

86 reacties

 • Andre Hof

  1 maand geleden
  Oh eerst moesten we versneld van het gas af.. Wat een bestuur. D66
 • marian Vroede

  1 maand geleden
  @Jan Willem Roos De EU vind ik zwaar arrogant. Ze zeiden in Mei "Voor eind dit jaar willen we van het Russisch gas af!". Nu Poetin 20% levert is héél Europa in rep en roer! UK staat op zijn kop, Duitsland etc. Allemaal de schuld van Poetin. Maar, ze riepen zelf het hardst dat ze voor het eind van dit jaar van Russisch gas af wilden. Aardig toch dat poetin "ons" dan tegemoet komt door steeds minder te leveren.Ik vind het triest wat er in Oekraïne gaande is. Maar, doe mij maar betalen in roebels!!
 • S. van Beijnum

  1 maand geleden
  Dus de belastingbetaler koopt gas in voor de energiemaatschappijen (overheidsgeld is van de belastingbetaler) en de energiemaatschappijen mogen dit weer duur (terug)verkopen aan de belastingbetaler. Zo betaal je je gas nog eens dubbel, echt petje af voor degene die dit bedacht heeft... Mensen hun eigen gas verkopen. Gelukkig woon ik in Peru, altijd warm, vaak regen en voor drie maanden gas betaal je hier ongeveer een tientje.
 • Jeroen Pal

  1 maand geleden
  Echt heel goed gedaan overheid. Zelfs de eerste levensbehoefte aan commerciële partijen overlaten zodat die in tijden dat alles goed draait hun zakken kunnen vullen en als het minder gaat wordt de rekening direct doorgeschoven naar de consument. Daar heeft het bedrijfsleven sowieso een vervelend handje van. Als het goed gaat verdwijnt het in eigen zak. Gaat het slecht dan mag het collectief er voor opdraaien....
 • Mine-cher

  1 maand geleden
  Naar mijn idee heeft het een hele andere reden. Aa de ene kant wil Nederland niet het gas in roebels betalen. Kan iemand mij vertellen. Waarom niet.? Lees dat nergens. Aan de andere kant wil Rusland alleen het gas in roebels hebben. Kan het natuurlijk mis hebben. Er is ook fake news helaas. Zijn de roebels gelinkt aan de goudprijs.? Het zou mij niet verbazen. Wanneer de euro straks niks meer waard is. En wij een ander munteenheid/ betaalmiddel krijgen. De euro verliest iedere dag meer waarde.