Kabinet: vaccinatiebewijs kan alternatief worden voor quarantaineplicht en toegangstest

VIDEOOp termijn kan een prikbewijs een vervanging vormen voor een quarantaineplicht of negatief testbewijs. Partijen willen zo’n uitzondering voor mensen die ingeënt zijn, minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid, CDA) wil eerst meer bewijs zien dat het vaccin ook daadwerkelijk de verspreiding van corona remt. 

15 reacties

 • Ann No

  2 weken geleden
  Wat ik me afvraag is het volgende: zijn mensen nou voor een vaccinatie paspoort? Of zijn mensen nou juist voor meer vrijheid? Wat in feite zijn dan toch twee verschillende dingen? Als je bent voor een vaccinatie paspoort dan zou dit in principe toch te maken hebben met het doel waarvoor het dient namelijk het beschermen van jezelf en anderen. Meer vrijheid is volgens mij niet een doel die gekoppeld dient te worden aan vaccineren. Maar ik kan het ook mis hebben natuurlijk..
 • Perdijk

  2 weken geleden
  Ik ben voor een vaccinatiebewijs,het is veiliger en gemakkelijker. De negatievelingen zoals Pepijn v.Houwelingen gaat het alleen maar tegen de stroom in te zwemmen.Of de vac.bewijzen blijven voldoen, moet nog worden bewezen,maar het leven wordt er wel gemakkelijker op.Dan kunnen in scholen,kerken,vergaderingen de mensen weer natuurlijker gaan leven. Nu moeten we nog mondkapjes blijven gebr. om niet door anderen besmet te worden.Eerst moet iedereen aan debeurt geweest zijn,want dat duur nog ev
 • Ludwig Van der Auwera

  2 weken geleden
  Ik reis in juni 2 keer vanuit België naar Schiphol om daar het vliegtuig te nemen naar Spanje en Griekenland. Aangezien ik in Nederland niet verblijf maar wel in het buitenland, zou ik dan een buitenlands quarantaineadres moeten opgeven!Toch te gek. Ben met oudjaar met de trein als transitpassagier door Duitsland naar Zwitserland gereist en dus op de papieren een adres in Zwitserland moet invullen.
 • ton Arts

  2 weken geleden
  Vaccinatiebewijs prima, maar zorg voor privacy bescherming geld ook voor testbewijzen. En pas invoeren als iedereen de kans heeft gehad om een vaccinatie te verkrijgen. En dan wel correct tellen niet als nu ervan uitgaan dat men een vaccinatie gehad kan hebben terwijl dat niet mogelijk is geweest
 • Kitty Collee

  2 weken geleden
  Vind het zo oneerlijk de jongeren moesten al meer dan een jaar thuis blijven voor de ouderen. En nu kunnen de ouderen lekker op vakantie omdat zij eerder zijn ingeënt. Terwijl het nog maar afwachten is voor de jongeren wanneer zij een vaccinatie krijgen en dus een “vrijbrief” “paspoort” om overal heen te kunnen. Wat een beleid! Ikzelf ben geen jongere hoor ben 58. Maar ik vind het oneerlijk.
 1. Rouwstoet in Gaza na luchtaanvallen van Israel
  Play

  Rouwstoet in Gaza na luchtaan­val­len van Israel

 2. Schotten blokkeren immigratiedienst: 'Laat onze buren vrij!'
  Play

  Schotten blokkeren immigratie­dienst: 'Laat onze buren vrij!'